Pomoć najpotrebitijima

Zahvaljujući projektu ‘Zaželi’ Anđa se ne osjeća usamljeno: ‘Nada je tu što god mi zatreba’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Projekt ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u gradu Drnišu’ približava se kraju, te je na odmaku 23. mjeseca svoje provedbe. Svih 16 korisnica ne kriju zadovoljstvo projektom i činjenicom da se za cijelo vrijeme projekta osjećaju  ispunjeno i korisno pomažući najpotrebnijima.

S tim se slaže i Nada Begonja, jedna od 16 žena koju smo zatekli na terenu kod korisnice Anđe Gluić u zaseoku nadomak Drniša. Njih dvije druže se kroz, kako kaže ugodne razgovore, pričajući o svakodnevici, ali i o prošlosti koja se sa ove distance čini lakša i lijepša.

Anđa Gluić ostavlja dojam vitalne i razborite starije gospođe te nam priča kako je u njenom zaseoku nekad bilo mnogo obitelji, a sad te kuće koje je okružuju zjape prazne jer su njihovi stanovnici već odavno otišli u gradove.

Pošto je prije više od dva desetljeća ostalo bez svog supruga, druženja i razgovori sa Nadom sada joj uvelike pomažu te se ne osjeća usamljeno.

– Nada je na usluzi kad god zatreba. A kako ona ne vozi tu ponekad uskoči i njen suprug, koji me odveze do Drniša kada treba platiti režije, kupiti namirnice ili pak otići do frizera – priča Anđa.

Nada Begonja je kroz projekt ‘Zaželi’ završila prekvalifikaciju za njegovateljicu, sa odrađenom praksom u Domu za starije i nemoćne osobe u Oklaju. Prije ovog zaposlenja je povremeno čistila kafiće te radila u jednom pogonu u Prekoviću, ali ovaj posao joj je, uz materijanu egzistenciju, omogućio poboljšanje socijalnih vještina, dodatnu edukaciju te u konačnici posao koji ima plemenitu i ispunjavajuću svrhu.

– Prezadovoljna sam i nadam se da po završetku projekta neću dugo čekati na njegov nastavak – kaže Nada.

Kroz njegovu provedbu 16 žena je dobilo dugoočekivano zaposlenje, a 80 starih i nemoćnih korisnika potrebnu skrb. Valja istaknuti da sve aktivnosti i ciljevi koje su bile predviđene kroz projekt do sada su izrealizirane.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.