Donosimo program

U utorak počinje obilježavanje 30 godina od osnutka 142. drniške brigade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Program obilježavanja 30 godina od formiranja 142. drniške brigade, u organizaciji istoimene udruge počet će u Drnišu u utorak, 30. studenoga u 19 sati u dvorani glazbene škole promocijom knjige ‘Drniški prilog domovinskom žrtvoslovlju’.

Knjiga je tiskana u nakladi Udruge 142. brigade hrvatske vojske, Grada Drniša te općina Ružić, Promina i Unešić.

Riječ je o dokumentu koji svjedoči o civilnim i vojnim žrtvama u Domovinskom ratu s područja bivše Općine Drniš. Autori knjige su ravnatelj Gradskog muzeja Drniš Davor Gaurina, Fra Ivan Čupić, predsjednik Udruge 142. brigade Dragan Radeljak, no izdanje je obogaćeno i djelima pjesnika Miljenka Galića i Rose Petković, stihovima akademika Ivana Aralice te umjetničkim radom Josipa Botterija Dinija.

U srijedu, 1. prosinca – na sam dan ustrojavanja brigade u Zagori, program obilježavanja 30. obljetnice započinje u 15 sati i 30 minuta – okupljanjem branitelja i gostiju u Hotelu Park.

Slijedi postrojavanje pripadnika na Poljani te svečani mimohod do Spomen križa kod Župne crkve Gospe od Ružarija gdje će u 16 sati i 30 minuta biti polaganje vijenaca za poginule branitelje u domovinskom ratu te u 17 sati sveta misa zadušnica.

U 18 sati u Domu kulture u dvorani Ivana Meštrovića bit će održana svečana akademija te potom i zajedničko druženje u glavnom holu dvorane. Za događanja u glazbenoj školi i Domu kulture potrebna je Covid potvrda.


Pratite nas i na društvenim mrežama: