U kolovozu započinje snimanje dokumentarca ‘Drniš i drniški kraj’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Početkom kolovoza u Drnišu Unimedia- udruga za promicanje audiovizalne i scenske kulture, započinje sa snimanjem dokumentarnog cjelovečernjeg filma o Drnišu, njegovoj kulturnoj i povijesnoj baštini te turističkim i gospodarskim potencijalima.

Film pod nazivom ‘Drniš i drniški kraj’ nastojat će dati presjek drniške povijesti od starije povijesti, Rimskog doba, turske okupacije pa do novijih povijesnih zbivanja, Domovinskog rata i sadašnjeg vremena. Producent i scenarist je Nikola Mihaljević rođeni Drnišanin, a režiser i voditelj postprodukcije je Dario Bajurin.

Autori filma korist će i dostupnu arhivsku građu : razne dokumente, fotografije, video snimke i drugo kako bi bili što vjerniji u prikazu. Atraktivnim kadrovima, sa zemlje i iz zraka prikazat će se Drniš, susjedna mjesta i okolica, prirodne i kulturne znamenitosti, sve na atraktivan i dinamičan način. Film će se snimati najmodernijom filmskom tehnikom, za zračne snimke koristiti će se quadcopter-mini helikopter za snimanja. Trajanje filma će biti oko 40 min ( prema standardima tv-a), master filma će biti primjeren emitiranjima na tv-ima u zemlji i inozemstvu, u filmu će se koristiti profesionalni spikeri i naratori.

Autorski dvojac koji će snimati dokumentarac o našem kraju, aktivno surađuje od 2003. i od tada iza sebe imaju preko 60 dokumentarnih, promotivnih, turističkih i Image filmova koji su prikazani na velikom broju tv postaja u zemlji i inozemstvu. Uz filmove producirali su i više desetina tv emisija te nekoliko stotina tv reklama . Od dokumentarnih filmova ističu dokumentarce o Dubrovniku, Zagrebu, Požegi, Nikoli Tesli, kao i serijal filmova o nacionalnim parkovima Ljepote Hrvatske, te kratki film o Visovcu .

Film će se snimati od početka kolovoza 2014., prva snimanja su planirana uz termine oko Dana pobjede i domovinske zahvalnosti pa zatim Sv. Roko te drugi dio tijekom jeseni i početka zime. Nakon završetka snimanja, film ide u post produkciju i nakon što bude gotov slijedi duplikacija DVD-a te promocija na tv postajama i raznim događanjima.

IZVOR: Radio Drniš


Pratite nas i na društvenim mrežama: