Edukacije za voditelje EU projekata, asistente u nastavi i slastičare

Projektom ‘Osposobljavanjem do zaposlenja’ u Drnišu 15 nezaposlenih uspješno završilo programe obrazovanja

FOTO Grad Drniš
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Projekt ‘Osposobljavanjem do zaposlenja’, u trajanju od dvije godine, završio je 11. siječnja u Drnišu. Kroz projekt je 15 dugotrajno nezaposlenih osoba, završilo programe obrazovanja, koji su verificirani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a na taj način im je povećana konkurentnost na tržištu rada i omogućeno lakše zapošljavanje.

Osam polaznika je završilo program osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, za što je Grad Drniš ugovorio usluge osposobljavanja sa Pučkim otvorenim učilištem Algebra iz Zagreba, šest polaznika je završilo program osposobljavanja za Pomoćnike u nastavi u radu s učenicima s teškoćama i jedna osoba je završila program osposobljavanja za pomoćnog slastičara, a za pružanje usluga za osposobljavanje za ta dva programa Grad Drniš je ugovorio Pučko otvoreno učilište iz Šibenika.

– Posebno veseli što je nekoliko osoba, pripadnika ciljne skupine pronašlo zaposlenje upravo zahvaljujući završenim programima osposobljavanja u sklopu ovog projekta. Kroz projekt je provedeno niz radionica na kojima su sudjelovale nezaposlene osobe, a u cilju jačanja njihovih mekih vještina, te nekoliko radionica za stručnjake koji rade sa dugotrajno nezaposlenim osobama – poručili su iz Grada Drniša.

Inače, projekt ‘Osposobljavanjem do zaposlenja’ financiran je u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Vrijednost projekta je bila 593.536,00 kuna, te je projekt financiran iz EU fondova.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: