Aktivna Hrvatska

Poznata trenerica Asja Petersen razbudila Drnišane

Drnišani su vikend započeli jakim treningom uz Aktivnu Hrvatsku i Asju Petersen na Poljani.

 – Drago mi je da smo odradili trening Aktivne Hrvatske u Drnišu po prvi put. Imali smo razne uzraste i puno mladih. Ljudi su bili puni energije, bili su otvoreni i dobro su trenirali. Vjerujem da će danas usvojena znanja koristiti svakodnevno dalje u životu! – izjavila je Asja Petersen.

Asja Petersen jedna je od najpoznatijih trenerica i prva koja je pilates tehniku treninga donijela u Hrvatsku. Drnišani su na treningu posebnu pažnju posvetili efikasnosti pokreta i funkcionalnosti tijela. Asji su se na pozornici pridružili kineziolozi Lukrecija Dragić i Karlo Kligl dok je program vodila Renata Sopek.

– Super smo zadovoljni treningom. Asja je pokazala kako pravilno izvoditi vježbe, a najviše mi se svidio odaziv naših ljudi. Iznenadili su me, moram priznati. Nadam se da će im to sutra značiti napredak u svakodnevnom vježbanju! – izjavila je Ivana Menđušić iz TZ Drniš te dodala:

Drniš ima izvrsnih lokacija za trening, tu je prije svega vrlo pitoma planina Promina koje je odlična za penjanje i bicikliranje, a odnedavno imamo i slobodno penjanje na Promini kao i u kanjonu Čikole koje je pola godine suh, a pola godine kroz njega teče rijeka. Tu je i blizina Nacionalnog parka Krka, dodala je.

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića te uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Ministarstva turizma i sporta. Tijekom osam godina projekt je aktivirao više od 37 tisuća ljudi, a s treninzima i edukacijama Aktivna Hrvatska nije prestala ni u vrijeme pandemije koronavirusa. Generalni partner je HEP.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.