Fizička i psihološka pomoć starijim osobama

Pomaganjem potrebitima kroz projekt ‘Zaželi’ Davorka je ispunjena i sretna: ‘Najveći poticaj mi je njihovo veliko HVALA’

FOTO Grad Drniš
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Projekt ‘Zaželi – Za bolju budućnost program zapošljavanja žena u gradu Drnišu’ i dalje nastavlja sa svojom provedbom. U program projekta uključeno je 16 žena i njihovih 80 krajnjih korisnika, a među njima je i Davorka Močić i njezina krajnja korisnica Ana Vrbatović.

Gospođa Davorka istaknula je da je uistinu zadovoljna i ispunjena obavljajući svoj posao kroz program ‘Zaželi’, a s obzirom da se radi o starijim i nemoćnim osobama, koje su nerijetko same u kućanstvu, svaki vid društva i komunikacije od strane zaposlenih žena im je jednako bitan kao i pomoći pri obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova ili odlazaka u trgovinu i ljekarnu. Osim što je kroz ovaj projekt završila edukaciju za slastičara, gospođa Davorka je i kroz prethodne  druge projekte stekla zvanja njegovateljice i gerontodomaćice  te stečena znanja i vještine sada primjenjuje u svakodnevnom radu sa svojih pet korisnika.

– Najveći poticaj mi je njihovo veliko HVALA za svaku sitnicu koju im odnesem i napravim tijekom radnog dana, jer tada  sveukupan moj trud i zalaganje s tom jednom riječju dobiju smisao, a ja se na kraju dana osjećam korisno, ispunjeno i sretno- govori Davorka koja uistinu ostavlja dojam dobroćudne i empatične osobe.

Jedna od njenih korisnica je i gospođa Ana Vrbatović koja živi sama i ne krije zadovoljstvo što joj je Davorka pozvonila na vrata i donijela kruh i lijekove kako su se prethodno dogovorile. Često je Davorka jedina osoba koju gospođa Ana vidi tijekom cijelog dana s obzirom da je teže pokretna i rijetko izlazi van svog stana, voljela bi da se nastavi ovaj projekt te govori da uistinu ne zna kako bi bez Davorke koja joj bezrezervno pomaže u svemu.

FOTO Grad Drniš

Ovaj projekt, koji se uspješno nastavlja i u 20. mjesecu provedbe, sadrži mnoštvo pozitivnih segmenata, ali valja spomenuti da on iziskuje puno strpljivosti, tolerancije i empatije u radu sa starijim osobama kojima je osim fizičke potrebna i psihološka pomoć.

Podsjetimo, projekt ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’, koji se provodi u okviru poziva ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’, financira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014.-2020. Vrijednost projekta je 2.898.907,00 kuna, a financiran je 100 posto sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 30 mjeseci i završava 17. srpnja 2021. godine.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: