'Osposobljavanjem do zaposlenja'

Polaznici radionice ‘Kreativiraj se’ učili komunikacijske vještine koje će im pomoći u pronalaženju posla

FOTO Facebook

Dvodnevne radionice za nezaposlene ‘Kreativiraj se’, čiji je cilj osnažiti i podići razinu samopouzdanja polaznicima, održane su prošli tjedan u Pakovu selu. Uz pomoć educiranih stručnjaka polaznici su radili na poboljšanju komunikacijskih vještina koje će im pomoći u pronalaženju posla u budućnosti.

Radionice su održane u sklopu projekta ‘Osposobljavanjem do zaposlenja’, a tijekom četiri dana radionice su obuhvaćene teme moć navike, znanje i interes, spremnost na pogrešku, utjecaj okoline unutarnja svjesnost, inovativnost i tehnike kreativnosti. Do sada se kroz projekt osposobilo sedam nezaposlenih osoba, a šest ih je trenutno u programu osposobljavanja za asistenta projekta.

– Kroz radionice se obrađuju teme poput aktivnog slušanja, zatvorenih i otovrenih pitanja, asertivnog ponašanja. Svaku radionicu provode dva trenera koja smo angažirali putem javnog poziva – kazala je Ivana Sučić, pročelnica Odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Grada Drniša.

Provedba projekta započela je 11. siječnja prošle godine i traje 24 mjeseca. Provodi se na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva ‘Podrška socijalnom uključivanju i zaposšljavanju marginaliziranih skupina’, a ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 594 tisuće kuna te je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.