Obuhvaća 29 fotografija od 17 autora

Otvorena izložba ‘Drniš objektiv(no)’ koju možete razgledati do sredine prosinca

U drniškom muzeju otvorena je danas izložba ‘Drniš OBJEKTIV(NO)’ koja je nastala kao plod suradnje GMD-a, Foto kluba Šibenik i Foto kluba Knin te drniških zaljubljenika u fotografiju, a obuhvaća 29 fotografija od 17 autora.
Autorica izložbe je viša kustosica Antonia Tomić, autor kataloga Mićo Samardžija koji je ujedno i predsjednik Foto kluba Knin. U izložbu je uveo ranatelj muzaja Davor Gaurina, nakon njega je Željko Krnčević, kao predsjednik Foto kluba Šibenik, rekao nekoliko riječi o samome projektu suradnje te je pozvao drniške fotografe da se aktiviraju i osnuju vlastiti klub kako bi tako udruženi mogli dalje graditi drnišku fotografsku scenu.
Nešto više o motivaciji za stvaranje ove fotografske izložbe rekla je autorica istaknuvši brojne amatere na drniškome području koji se uspješno bave fotografijom i koji zaslužuju platformu na kojoj će moći pokazati svoje radove. Iskazala je nadu da će ova izložba dati temelje za stvaranje tradicije redovite godišnje foto-izložbe u Gradskome muzeju Drniš.
Kroz izložbu je ispričana priča o Drnišu i njegovoj okolici viđena očima fotografa, a naziv je nastao kroz igru riječi “objektiv” i “objektivno”. Svaka priča pričana bilo kojim medijem ima veliku dozu subjektivnosti, tako i fotografska priča, ali fotografski objektiv nužno posreduje u prenošenju određene količine objektivnosti koja je imanentna fotografiji kao mediju. Fotografija u sebi spaja umjetnički čin te dokumentarnost koja zamrzava prizor u određenome trenutku vremena i ostavlja u naslijeđe budućim generacijama. I ove fotografije postat će dio bogate muzejske zbirke fotografija kao trag vremena i čuvar baštine.
Izložba ostaje otvorena do 11. prosinca, a može se posjetiti radnim danom u redovno radno vrijeme muzeja.

Otvorili smo izložbu “Drniš OBJEKTIV(NO)” i predstavili popratni katalog. Izložba je nastala kao plod suradnje GMD-a,…

Posted by Gradski muzej Drniš on Friday, 20 November 2020

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.