Drniški gradonačelnik zbog mraza od župana Pauka traži proglašenje elementarne nepogode

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog mraza koji je u noći sa 21. na 22. travnja prouzročio velike štete na vinovoj lozi, voćkama i povrtlarskim kulturama, Josip Begonja, gradonačelnik Drniša zatražio je od šibensko-kninskog župana Gorana Pauka proglašenje elementarne nepogode na području Grada Drniša.

– Na temelju naših građana koji se bave poljodjelstvom i na temelju prvog uvida u stanje nasada u Petrovom polju razvidno je da šteta nije mala. Vjerujem da su i načelnici susjednih općina, prije svega Ružića, uputili isti ili sličan zahtjev. Koliko će od toga biti koristi, odnosno koliko će se ta šteta moći financijski sanirati teško je kazati, ali i prošle godine je negdje u ovo vrijeme bio također mraz, mnogi su po noći ložili vatre i branili nasade od mraza. Štata je velika i pokazuje nam da bi ljudi koji se bave poljodjelstvom trebali osigurati svoje nasade i na taj način koliko-toliko smanjiti rizik i nadoknaditi bar dio štete, kaže Begonja.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.