Na Ustavnom sudu zapele financijske injekcije Fonda

Zeleni grad zbog korone zaustavio sortirnicu: Korisni otpad koji građani odvoje ne završava na deponiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sortirnica korisnog otpada Zelenog grada zbog pandemije koronavirusa već mjesecima ne radi, ali odvojeno prikupljeni otpad ne završava na odlagalištu komunalnog otpada, potvrdili su nam u toj šibenskoj komunalnoj tvrtki.

– S obzirom na nastalu situaciju s koronavirusom od proljeća ove godine privremeno smo obustavili rad sortirnice na traci da bi bilo što manje kontakta djelatnika sa otpadom, kako bi spriječili eventualno širenje zaraze s obzirom na značaj i odgovornost djelatnosti koje obavljamo – potvrdio nam je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

Zeleni grad, po rasporedu koji je poznat građanima u svim dijelovima grada, i dalje odvozi odvojeni korisni otpad.

– I dalje odvojeno sakupljamo korisni otpad, te sakupljeni papir i karton direktno predajemo tvrtki Bikarac, plastiku sakupljenu sa zelenih otoka i od korisnika predajemo tvrtki Jolly EKO, sakupljeno staklo sa zelenih otoka dovozimo na našu lokaciju i odlažemo u posebno izdvojene spremnike kao i metalnu ambalažu, te predajemo ovlaštenim sakupljačima – dodaje Ljubičić.

U proteklih osam mjeseci Zeleni grad je prikupio 428.100 tona papira i kartona, 27.290 tona ambalažne plastike, 16.190 tona staklene ambalaže i 8.840 tona metala.

Za Zeleni grad je, uz pandemiju, dodatni problem što im prikupljanje korisnog otpada po uredbi Vlade još nije počeo sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Primjena te uredbe je od veljače na čekanju jer je predana Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti.


Pratite nas i na društvenim mrežama: