Na Ustavnom sudu zapele financijske injekcije Fonda

Zeleni grad zbog korone zaustavio sortirnicu: Korisni otpad koji građani odvoje ne završava na deponiju

Sortirnica korisnog otpada Zelenog grada zbog pandemije koronavirusa već mjesecima ne radi, ali odvojeno prikupljeni otpad ne završava na odlagalištu komunalnog otpada, potvrdili su nam u toj šibenskoj komunalnoj tvrtki.

– S obzirom na nastalu situaciju s koronavirusom od proljeća ove godine privremeno smo obustavili rad sortirnice na traci da bi bilo što manje kontakta djelatnika sa otpadom, kako bi spriječili eventualno širenje zaraze s obzirom na značaj i odgovornost djelatnosti koje obavljamo – potvrdio nam je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

Zeleni grad, po rasporedu koji je poznat građanima u svim dijelovima grada, i dalje odvozi odvojeni korisni otpad.

– I dalje odvojeno sakupljamo korisni otpad, te sakupljeni papir i karton direktno predajemo tvrtki Bikarac, plastiku sakupljenu sa zelenih otoka i od korisnika predajemo tvrtki Jolly EKO, sakupljeno staklo sa zelenih otoka dovozimo na našu lokaciju i odlažemo u posebno izdvojene spremnike kao i metalnu ambalažu, te predajemo ovlaštenim sakupljačima – dodaje Ljubičić.

U proteklih osam mjeseci Zeleni grad je prikupio 428.100 tona papira i kartona, 27.290 tona ambalažne plastike, 16.190 tona staklene ambalaže i 8.840 tona metala.

Za Zeleni grad je, uz pandemiju, dodatni problem što im prikupljanje korisnog otpada po uredbi Vlade još nije počeo sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Primjena te uredbe je od veljače na čekanju jer je predana Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.