VIDEO Ugor je stalni gost podvodne kamere na Martinskoj, ali pojavila se nova opasna ljepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Podvodna kamera na Martinskoj već nekoliko puta snimila je ugora, a ekipa Šibenik Metea sada se pohvalila novim video isječkom u kojem se pred kamerom ukazala i drhtulja.

Potječe iz porodice raža, a riječ je o ribi sa hrskavičnim skeletom. Drhtuljino tijelo okruglastog je oblika zahvaljujući grudnim perajama koje obuhvaćaju i glavu. Koža im je gola i ne sadrže bodlje.

Zanimljivo je da drhtulje posjeduju električne organe koji se nalaze s obje strane glave i proizvode jake udare, pa se zbog toga nazivaju i električne raže. Njihovi električni udari mogu biti jačine i do 50 volti, dovoljni da ošamute plijen i veći nego što je sama drhtulja. Za čovjeka su udari drhtulje neugodni, ali su ih u starom Rimu liječnici koristili za liječenje glavobolje i reume.

Inače žive u toplim morima i od desetak rodova, najučestaliji je red Torpedu koji živi u europskim morima.

Inače, podvodna kamera na Martinskoj, otkako je u srpnju prošle godine puštena u rad, zabilježila je brojne zanimljivosti iz podvodnog svijeta. Uhvatila je između ostalog glavatu želvu nekoliko puta, a snimljena je i krađa periske.

FOTO:KAMERA ZABILJEŽILA: Krađa periske na Martinskoj


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.