'Šibenska priča/Još uvik gledan'

VIDEO Boris Erceg i Zvonimir Friganović pjesmom ispričali priču o odrastanju u Šibeniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski glazbenik Boris Erceg i amaterski pjesnik sa zagrebačkom adresom Zvonimir Friganović udružili su snage i napravili pjesmu ‘Šibenska priča/Još uvik gledan’. Zvonimir je napisao tekst, a Boris ju je uglazbio i otpjevao.

– Tu i tamo popratim društvene mreže i tako sam baš prije nekoliko dana naletio na Zvonimirovu pjesmu koja mi je metrički legla na prvu. Malo sam se poigrao u svom kućnom studio zatim sam napravio probu ispred svojih ukućana. Ženi i kćerkama se jako svidjela te nisam dvojio i objavio sam je na Youtubeu – priča nam Erceg o rođenju pjesme.

Ona je spoj novog i starog, kako kaže Erceg, i zato je u nju ubacio i elemente repa, a bogme i Arsena, kojeg ne želi kopirati, ali nekad podsjeti na njega u svom izričaju. Boris je najavio i pravu studijsku snimku u dogledno vrijeme, međutim ne želi filozofirati nego sve pojednostavniti, a ipak da ne ispadne banalano.

– Kako sam ja pola života proveo u Šibeniku, a evo drugu živim u Zagrebu imam puno pjesama o Šibeniku jer me uhvati i nostalgija za rodnim krajem. Konkretno ta pjesma govori o odrastanju na šibenskim ulicima. U njoj se spominju dječje igre, jaja u šorbuli, nogomet, prve ljubavi i tako dalje. Sve svoje sentimente sam pokuša obuhvatiti kroz pjesmu i napraviti jedan presjek djetinjstva – kazao nam je Friganović.

I kad se Boris javio Zvonimiru nije razmišljao ni sekunde i jako je zadovoljan onim kako je Erceg to otpjevao i aranžirao. Pa evo dragi čitatelji poslušajte jednu šibensku priču u kojoj će se vjerujem mnogi pronaći.


Pratite nas i na društvenim mrežama: