Objavljene pravovaljane kandidature

U utrci za gradonačelnika Šibenika jedan kandidat manje nego 2017.

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izborno povjerenstvo Grada Šibenika objavilo je pravovaljane liste kandidata za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Izborno povjerenstvo potvrdilo je svih sedam kandidatura za gradonačelnika, što je tek jedna manje u odnosu na prošle lokalne izbore.

Uz HDZ-ovog Željka Burića, koji se natječe za treći uzastopni mandat, u izbornu utakmicu u Šibeniku idu Petar Baranović kao kandidat NS-Reformista, HSU-a i HNS-a, Ivo Glavaš s Nezavisne liste Stipe Petrine, Mario Kovač kandidat Domovinskog pokreta, Mosta i Loze, Tonči Restović ispred SDP-a i Nove ljevice, Hrvoje Zekanović iz koalicije Hrvatski suverenisti-HKS-Hrast-Neovisni za Hrvatsku i HSS-ov Davor Živković.

Podsjetimo, Željko Burić svoj je drugi mandat 2017. godine osvojio u drugom krugu u kojim se našao s Josipom Živkovićem kandidatom koalicije SDP-HSS-HSU i pobijedio ga sa 69,78 posto glasova. Šansu za drugi krug tada su izgubili i sada aktuani kandidat Hrvoje Zekanović iz koalicije Hrast-HKS sa samo 8,17 posto, Petrinina Iris Ukić Kotarac sa 7,44 posto, ponovni kandidat, tada Mostov, Ivo Glavaš sa 6,13 posto, te još jedan aktualni kandidat Reformist Petar Baranović sa 4,12 posto, kao i HNS-ov Frane Malenica i Mario Marin iz Živog zida.

Za Gradsko vijeće Šibenika, u kojem nakon reforme lokalne samouprave ima samo 21 vijećničko mjesto, za glasove birača borit će se sedam lista. Kandidate su istakle koalicije Domovinski pokret-Most-Loza, HDZ-HSLS, Hrvatski suverenisti-HKS-Hrast-Neovisni za Hrvatsku, NS Reformisti-HSU-HNS i SDP-Nova ljevica, Nezavisna lista Stipe Petrina i HSS.

Imena svih kandidata za Gradsko vijeće Šibenika možete pročitati na ovom LINKU.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.