Inovacijama do regionalnog razvoja

U Razvojnoj agenciji predstavljeni rezultati europskog projekta SHIPmEnTT

U  Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije održano je danas online događanje u sklopu europskog projekta SHIPmEnTT. Na današnjem završnom događanju predstavljeni su rezultati projekta te se govorilo o procesima inoviranja i korištenja zelenih tehnologija u sektorima plavog rasta.

Uz Emira Džanića koji je bio moderator konferencije, na konferenciji su u prvom dijelu sudjelovali Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Mira Lepur, ravnateljica i Katarina Mrvica, viša savjetnica Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. U drugom dijelu, o suradnji znanosti, obrazovanja, javnog i privatnog sektora su govorili predstavnici HGK, Mateo Ivanac, Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, Boris Golob, IRI centra, Boško Ljubenkov, Razvojno inovacijskog centra AluTech, Lea Lokas, Saveza biciklista Hrvatske, Lidija Miščin, kao i tri Šibenska inovatora, Stipe Ercegović, Emil Lemac i Bojan Cinotti.

Kao glavni projektni rezultat, predstavljena je baza inovativnih poduzetničkih projekata s ciljem lakšeg pronalaženja partnera i olakšavanja pristupa financiranju inovativnim poduzetnicima – SHOWROOM. SHOWROOM sadrži zanimljive inovativne ideje poput brodskog kreveta protiv mučnine ili MARLIN inovativnog morskog drona.

Projekt ‘SHIPmEnTT – Jačanje procesa zaštite intelektualnog vlasništva i transfera tehnologije u sektoru zelene mobilnosti na moru’ Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije provodi u partnerstvu s  21 organizacijom iz javnog i privatnog sektora iz 8 zemalja jadransko-jonskog područja (Grčka, Italija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Albanija i Hrvatska). Ukupna vrijednost projekta je 1,3 milijuna eura a financira se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) u okviru europskog programa transnacionalne suradnje ADRION.

Cilj je potaknuti procese inoviranja i korištenja zelenih tehnologija u sektorima plavog rasta. Tijekom protekle tri godine održano je niz edukacija, B2B susreta i informativnih događanja u svim zemljama projektnih partnera te su se izradili kvalitetni alati u svrhu pružanja podrške i poticanja suradnje poduzetnika i potpornih institucija na području zaštite intelektualnog vlasništva i transfera tehnologije.

Snimku konferencije možete pogledati ovdje , a prve četiri minute prikazuje se film projekta SHIPmEnTT nakon čega započinje konferencija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.