Sve veći interes roditelja

Sljedeće školske godine u većinu šibenskih osnovnih škola bit će uveden produženi boravakFoto: Nino Milin
FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od iduće školske godine 2021./2022. u većini osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik bit će uveden program produženog boravka. Zbog sve većeg interesa roditelja, produženi boravak bit će ponuđen u šest osnovnih škola u kojima postoji mogućnost organiziranja takvog programa.

– Nakon što smo osluškivali situaciju na terenu te uočili da se povećava broj zainteresiranih roditelja, odlučili smo podržati uvođenje ovog programa u onim školama koje ih mogu organizirati. Nastavak je to našeg ulaganja u poboljšanje standarda života naših sugrađana, posebice djece i mladih, zbog čega smo i proglašeni najboljim velikom gradom u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika u 2020. godini – istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Osim u dosadašnje tri škole, Tina Ujevića, Jurja Šižgorića i Jurja Dalmatinca, u kojima su produženim boravkom obuhvaćena djeca prvog i drugog, a u OŠ Jurja Šižgorića i trećeg razreda, produženi boravak od rujna 2021. godine bit će organiziran u još tri šibenske osnovne škole – OŠ Fausta Vrančića, OŠ Meterize i OŠ Vidici za učenike prvih razreda.

Produženi boravak besplatan je za učenike, budući Grad Šibenik osigurava sredstva za plaće i druga materijalna prava učitelja, a roditelji osiguravaju sredstva za prehranu učenika. Za programe produženog boravka Grad Šibenik osigurat će 1.100.000,00 kuna.

Produženi boravak je neobvezni oblik neposrednog odgojno-obrazovnog rada koji se provodi izvan redovite nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti.

Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi uvođenje i provođenje ovoga programa u osnovnim školama povjereno je jedinicama lokalne i područne samouprave koje i financiraju izvođenje programa.


Pratite nas i na društvenim mrežama: