Školski medni dan

Šibenski prvašići dobili teglicu meda i edukativnu slikovnicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Školski medni dan obilježen je danas, već četvrtu godinu zaredom, u osnovnim školama diljem Hrvatske, a tim je povodom 389 učenika i učenica prvih razreda u devet osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik, dobilo prigodnu edukativnu vrećicu te teglicu meda.

Pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić posjetila je danas Osnovnu školu Meterize gdje je učenicima prva dva razreda podijelila visokokvalitetni med s hrvatskih pčelinjaka, zapakiran u Nacionalnu staklenku zajedno sa slikovnicom edukativnog karaktera o pčelarstvu ‘Pčelica Jelica i medo Edo’.

Cilj projekta je podizanje razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane, educiranje učenika prvih razreda osnovnih škola i njihovih roditelja o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost te promociju meda lokalnih proizvođača.

Med koji je dodijeljen učenicima zapakiran je u Nacionalnu staklenku za med, a njezina uporaba dovodi do prepoznatljivosti proizvoda i različitosti takvih proizvoda na zajedničkom tržištu. Svaka staklenka označava se znakom Med hrvatskih pčelinjaka koji sadrži jedinstveni serijski broj, a pomoću internetske aplikacije www.med.hapih.hr svaki potrošač može provjeriti koji je pčelar, gdje i kada proizveo taj med.

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018., na spomendan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.


Pratite nas i na društvenim mrežama: