Šibenik od Europe dobio još 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt Trokut

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik je dobio 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije za projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut koji će biti uređen u Mandalini između mjesnog groblja i zgrade Policijske uprave.  Suvremeno opremljen Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije, najavio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

trokut4

– Ovaj inovativni projekt privući će brojne mlade ljude iz cijelog svijeta upravo u Šibenik koji će im postati nezaobilazna točka u kreiranju novih ideja i novih poslova. Želja nam je da u naš grad dolaze mladi koji su željni kombinacije odmora i rada.  U budućem Centru dobit će svu potrebnu infrastrukturu za razvoj svojih poslovnih ideja, a istovremeno će moći uživati u odmoru. Ovim projektom nastavljamo raditi na pozicioniranju Šibenika kao grada znanja i novih, inovativnih tehnologija – kazao je danas gradonačelnik Burić koji je sa suradnicima obišao lokaciju budućeg Centra.

Trokut2

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo bit će uređen na dvije etaže ukupne površine 2.084 kvadratna metra te će biti najsuvremenije opremljen. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo. Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. U sklopu projekta, bit će uređen okoliš i pristupna cesta, gotovo 10 tisuća kvadrata, pojasnio je Matija Bumbak, pročelnik šibenskog Odjela za gopodarstvo.

– Šibenik je već atraktivna turistička destinacija, a ovim projektom će poslovnim ljudima osigurati i radni ambijent po modelu Holliworka. Vrijednost projekta je oko 27,7 milijuna kuna, a razlika između dobivenog novca i ukupnog iznosa zapravo je PDV koji će biti vraćen tako da nećemo imati ulaganja ili nešto malo – rekao je Bumbak.

TrokutPartneri u projektu su Podi Šibenik i Poduzetnički inkubator ZIP sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe,  Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku,  Tehnička škola Šibenik,  Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Gradonačelnik Burić posebno je zadovoljan što će, još jednim vrijednim projektom, cijeli dio u Mandalini od policije, preko zone ‘Trokut’, Poduzetničkog inkubatora, zgrade sveučilišnog studija i novim sadržajima u bivšoj vojarni Bribirskih knezova dobiti novi izgled i sadržaje te puno bolje biti integriran u Grad.

trokut1


Pratite nas i na društvenim mrežama: