Restović pozdravio nove kulturnjake: ‘Zanemarimo li odabir Karađole, Šibenik je dobio pristojno Kulturno vijeće’

‘Očekivao sam još jednu farsu u režiji HDZ-a kakve redovito viđamo kada oni biraju članice ili članove raznih upravnih i nadzornih odbora, raznih savjetodavnih tijela, te prije svega čelne ljude gradskih tvrtki i institucija. Srećom, ovaj put, farsa se nije dogodila ako zanemarimo odabir istaknutog radnika u kulturi i umjetnika, gospodina Karađole, i grad Šibenik je dobio pristojno Kulturno vijeće’. Dio je to priopćenja Gradske organizacije SDP-a Šibenik koje potpisuje njezin predsjednik Tonči Restović, a koji se oglasio nakon objave odabira članova Kazališnog vijeća grada Šibenika.

– SDP Šibenik je za članicu kazališnog vijeća predložio istaknutu, poznatu i priznatu umjetnicu Natašu Cvitan Plazibat, profesoricu po struci, koja je i javno istaknula da bi se kao članica, zalagala za uvođenje kulturnog odgoja kroz institucije, te za izradu kulturne strategije grada Šibenika. Predložili smo je unatoč činjenici da po definiciji nismo ‘udruga u kulturi’, jer smo time pokazali da smo iskreni, da se ne skrivamo iza udruga civilnog društva, te da kao stranka imamo kvalitetna rješenja koja se tiču svih Šibenčanki i Šibenčana, ne vodeći se time da li je netko članica ili član neke političke stranke – piše Restović i pozdravlja odabir novih članova unatoč činjenici što Cvitan Plazibat nije odabrana u novi sastav Kulturnog vijeća.

Podsjetimo, među novom sedmorkom koja će iduće četiri godine sjediti u Kulturnom vijeću odabran je Hrvoje Jelković za područje kulturno-umjetničkog amaterizma, Morana Periša za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse, Angela Bujas za područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara, Tea Slavica za područje kazališne, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti, Dino Karađole za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse, Miljenka Bujas za područje kulturno-umjetničkog amaterizma i Lana Marinović Čala za područje vizualne umjetnosti.

– Ostaje nam nadati se da će se nove članice i članovi Kulturnog vijeća pozabavati ozbiljno svojom ulogom, da im na prvom mjestu neće biti priskrbljivanje financijskih sredstava svojim udrugama i institucijama, već  da će svoju dužnost obavljati na dobrobit Grada, osmišljavanjem i u konačnici donošenjem kulturne strategije našeg Šibenika – zaključio je predsjednik šibenske organizacije SDP-a Tonči Restović.

Ovo je sedmorka koja će iduće četiri godine sjediti u Kulturnom vijeću Grada Šibenika

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.