Radio Šibenik obilježava slavnih 50 godina. Dvoje novinara Šibenskog portala se na tren vraća u radijski eter

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radio Šibenik u petak obilježava čak 50 godina postojanja, a u slavljeničkom programu će sudjelovati glavna urednica Šibenskog portala, Ksenija Bilan, te voditeljica na ŠIBaj TV-u Sanja Raičković, koje su dobar dio svojih novinarskih dana provele upravo na valovima tog radija. Ksenija Bilan je jedno vrijeme i bila direktorica Radija, dok je kolegica Sanja Raičković dugo vremena bila prepoznatljiv glas etera.

– Bit će mi zadovoljstvo odvoditi jedan dio programa jer se radi o radiju slavne prošlosti koji je obrađivao ozbiljne teme kad sam ja bila tamo, ali naravno i prije i poslije mene. Velik broj dobrih novinara i urednika, kako lokalnih, tako i nacionalnih, prošao je kroz našu redakciju, a radio je uvijek bio sinonim za točnu, istinitu i pravodobnu informaciju – rekla nam je urednica Bilan s kojom su se složili i njezini kolege.

Slavljenički program će u petak trajati od 6 do 18 sati, a zanimljivo je, priča nam v.d. urednice Radija Šibenik Živana Podrug, što će nakon 50 godina ista osoba započeti program riječima ‘Dobar dan, ovdje Radio Šibenik’. Radi se o Jadranki Petrini koja je s Goranom Luketom, Asjom Marotti i Joškom Bujasom činila okosnicu tadašnjeg radija u sklopu Centra za kulturu.

–  U tih 50 godina prošlo je jako puno novinara, a neki su postali zvijezde. Spomenut ću Antu Batinovića, Silvanu Menđušić, Denisa Latina, Zoltana Kaboka… Međutim, ipak mislim da je radio odigrao najvažniju ulogu u Domovinskom ratu kada je nerijetko u podrumima bio jedina veza ljudi s vanjskim svijetom i ratnom situacijom. To su dani na koje smo posebno ponosni, najsvjetlije stranice u povijesti, a svi ljudi, koji su tada radili, dobili su spomenicu Domovinskog rata – istaknula je Podrug.

U petak slušatelje očekuje puno nagradnih igara, čestitki koje su snimili ljudi, prošli kroz radio, a jako je simptomatično da se 50 godina radija slavi upravo u vrijeme kada je uspješno završen dvogodišnji stečaj.

– Imamo novog vlasnika i na početku smo dobrog razdoblja. Najteži dani su iza nas. Imamo dobre ljude i vjerujemo u dobrih sljedećih 50 godina – poručila je dugogodišnja novinarka Živana Podrug.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: