Rad Zvonimira Vile: Šibenik dobio svoju brončanu skulpturu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Djelo umjetnika Zvonimira Vile ‘Šibenik stina’ svečano je danas otkriveno ispred Krešimirovog doma.

Skulptura je napravljena od patinirane bronce, dugačka je četiri metra, široka 1.5 metar, a visoka 50 centimetara.

– Ova skulptura rađena je emotivno i dosta teško. Kad sam ulazio u to znao sam da je riječ o velikom izazovu. Nije mi bilo lako, ali sam rekao da ću izdržati. Ne moram ni isticati da sam imao puno podrške od ljudi koji su prolazili kraj mene. Cijeli rad je posvećen Nikolini. Kad nisam više imao snage pred kraj ključnu podršku mi je dao gradonačelnik Željko Burić. Doslovno mi je rekao da moram izdržati i da je njegova podrška neupitna. Sljedeći dan sam bio kao novi i završio sam to. Zahvalan sam i Dinu Karađoli koji ima veliku ljubav prema ovom gradu i koji mi je stalno spominjao da mu je ova skulptura velika želja. Na kraju i gospodinu Anti Cicvariću koji mi je dao prostor u kojem sam mogao kipariti i kolegi kiparu Anti Jurkiću koji je sjajno odradio lijevanje. Ne znam što bi više govorio, ostajem bez daha jer ta bronca stoji tu preda mnom, osjećam se kao da mi glina ide kroz prste. Jedva sam čekao ovaj dan – rekao je Vila.

Naručitelj i investitor skulpture je Turistička zajednica Grada Šibenika kroz EU projekt ‘Tourism For all’, a ukupni troškovi su 450.000 kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.