Prvi vikend u veljači provedite na Tvrđavi Barone: Čeka vas slobodan ulaz, posebni slatki zalogaji i dječje radionice

Povodom obilježavanja treće godine od otvorenja revitalizirane tvrđave, posjetiteljima je u subotu i nedjelju, 2. i 3. veljače, slobodan ulaz na Tvrđavu Barone.

Posebna ponuda vrućih napitaka i slatkih zalogaja za ugrijati hladne i tmurne zimske dane očekuje posjetitelje u bistru Barone, a kako se vikendu najviše vesele oni najmlađi za njih je Tvrđava kulture Šibenik osmislila niz edukativnih programa i saržaja imena ‘Moja tvrđava znanja’. Tematski raznolike i prilagođene različitim uzrastima, interaktivne radionice održavati će se svake subote u veljači tokom prijepodnevnih sati.

Ove subote, 2. veljače na rasporedu su dvije – u 10,30 sati bit će održana radionica ‘Moj novčić’ u kojoj će vrijedne ruke mladih sudionika od gline izrađivati vlastiti bagatin, dok će kroz drugu radionicu ‘Upoznajmo zaboravljeno oružje’, s početkom u 12 sati, djeca imati priliku naučiti o različitim vrstama oružja korištenim na tvrđavama  kroz povijest.

Navedene radionice primjerene su za uzrast od sedam godina naviše, a broj sudionika je ograničen. Zainteresirani za radionice prijave mogu slati na mail adresu Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr, uz naznaku za koju radionicu se prijavljuju.

Temeljeni na učenju kroz igru, programi radionica Moja tvrđava znanja predstavljaju i tumače baštinu šibenskih tvrđava na inovativne načine prilagođene dječjem uzrastu. Kroz radionice djeca će otkriti kako se živjelo u srednjovjekovnom Šibeniku i na njegovim tvrđavama, naučiti o najvažnijim događajima i ličnostima u povijesti grada i upoznati se s oružjem koje su imali vojnici na tvrđavama u srednjem vijeku. Osim toga, mogu se okušati u izradi vlastitog bagatina, postati kraljevski pisari na jedan dan, ili vrsni poznavaoci mediteranskog začinskog bilja i aroma koje su često tajna lokalnih gastronomskih specijaliteta.

Cilj radionica je nove generacije posjetitelja tvrđava potaknuti da dožive i razumiju vrijednost spomeničke i kulturne baštine, uz naravno dobru zabavu na Tvrđavi Barone! Detalje o radioničkom programu Moja tvrđava znanja pročitajte na web stranici Tvrđave Barone.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.