Prginov zet odustao od Radio Šibenika. Ivan Rude ima novog ‘ozbiljnog preuzimatelja’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ivan Rude, stečajni upravitelj Županijskog radio Šibenika u novom izvješću, od 24. kolovoza, obavještava Trgovački sud u Zadru da je potencijalni preuzimatelj tog najstarijeg elektroničkog medija u Šibeniku odustao i o tomu ga mailom izvijestio 12. lipnja ove godine.

Riječ je o tvrtki ‘Eol Eter’ iz Šibenika, osnovanoj 22. svibnja ove godine i tri dana kasnije registriranoj za emitiranje radijskog programa, čiji je jedini osnivač Domagoj Horvat, zet aktualnog većinskog vlasnika Radio Šibenika, Gorana Prgina.

Naime, Prginov zet, kako piše Rude, ne želi preuzeti Radio Šibenik zbog ‘financijskih dubioza’. To mu sigurno nije nova informacija jer zna da je Radio u stečaju zbog dugova, a to je mogao čuti i od svoga punca ‘iz prve ruke’. Horvat je, piše Rude Trgovačkom sudu, ponudio preuzimanje Radija za ‘jednu kunu’ što je neprihvatljiva opcija za vjerovnike.

Neslužbeno saznajemo da je Horvat, znajući za dugove, tražio uvid u financijsku dokumentaciju Radio Šibenika što mu nije omogućeno, jer ga je Rude unaprijed diskvalificirao zbog povezanosti s Goranom Prginom.

Ivan Rude

U izvješću Rude navodi kako je stečajni plan Radio Šibenika tehnički dovršen, ali ‘nije podoban za prezentaciju vjerovnicima’ jer nije do kraja definirana pozicija i osoba koja će preuzeti Radio. Rude u izvješću tvrdi da je u tijeku ‘formalno pozicioniranje novog preuzimatelja koji ima ozbiljne namjere da prezme Radio i namiri vjerovnike’.

Zastoj u finalizaciji Stečajnog plana, Rude opravdava ‘ljetnim opuštanjem’ i pojačanu dinamiku na zaključenju stečaja Županijskog radio Šibenika očekuje tijekom rujna.

Podsjetimo, nakon pokušaja predstečajne nagodbe, stečaj Radio Šibenika otvoren je 20. svibnja prošle godine i na njemu su se već izmijenila dva stečajna upravitelja. Utvrđeni ukupni dug prema vjerovnicima veći je od dva i pol milijuna kuna, a sva imovina Radio Šibenika je isključivo u pokretninama.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.