Pomaknut rok prijava za obnovu Tanaje: Potencijalni izvođači traže pojašnjenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik produljio je rok za predaju ponuda zainteresiranih izvođača na projektu obnove tvrđave sv. Ivana za 15 dana. Rok je, zbog složenosti predmeta nabave i velikog broja zaprimljenih upita za pojašnjenjem natječajne dokumentacije, produljen do 20. prosinca ove godine u 13 sati.

Podsjetimo, početkom studenog Grad Šibenik je objavio postupak javne nabave za izvođača radova na projektu ‘Obnova tvrđave sv. Ivana’. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 26.658.091 kuna, a rok izvršenja radova je 18 mjeseci.

Raniji rok završetka tvrđave, postavljen od Europe bio je jesen 2019. godine, pa je lako izračunati da radovi kasne nešto manje od godinu dana.

– Problem je bio taj što je prvotni projekt napravljen u vrijeme kad su cijene radova i materijala bile niže nego danas i bila je bitno drugačija situacija na tržištu nekretnina. Morali smo preprojektirati projekt i neke stvari izvesti na ekonomičniji načini – objasnio nam je krajem listopada v.d. pročelnika za gospodarstvo u Gradu Šibeniku Petar Mišura.

Revitalizacijom tvrđave sv. Ivana obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave. Sjeverni dio tvrđave poznat kao ‘Kliješta’ i južni zvan ‘Zvijezda’. Na tvrđavi sv. Ivana, ukupne površine 18.657 četvornih metara, planirana je obnova bedema te će se uvesti inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi. U podnožju sjevernog obrambenog bedema posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Uz pomoć tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata.

Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskom prostorom. On će osigurati  i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim prostorima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.

Svim zainteresiranim ponuditeljima dokumentacija je dostupna putem Elektroničkog oglasnika javne nabave RH, priopćili su iz gradske uprave.

Burićeva administracija raspisuje natječaj. Bageri će početkom nove godine konačno na Tanaju


Pratite nas i na društvenim mrežama: