Plivački polumaraton od ‘Bazena do Trampulina’ za 95. rođendan Jadrije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U povodu 95 godina od osnutka Gradskoga kupališta Jadrija, skupina entuzijastičnih zaljubljenika u to kultno odmaralište Šibenčana i Šibenki, njihovih gostiju i svih koji se takvima osjećaju odlučila je vrijedan jubilej obilježiti na pravi sportski način, amaterskom plivačkom utrkom, odnosno polumaratonom na 500 i 1.500 metara unutar ograđenog i zaštićenog plivačkog prostora u središtu sadašnjeg naselja, između svima znanih jadrijskih toponima – Bazena i Trampulina.

Obje utrke za odrasle, na 500 i na 1500 metara, startat će istovremeno u nedjelju, 6. kolovoza točno u 9:00 sati. Sudjelovati u njima mogu sve osobe starije od 18 godina, a mlađi samo uz pismenu suglasnost roditelja/staratelja.

– Treninzi na planiranoj ruti maratona već su počeli, a na nekoliko zadnjih treninga vremena nekolicine mladih i starijih rekreativaca Jadrijaša na 1500 metara bila su 36:40, 31:20, 35:15, 41:10 minuta. Svi kojima nedostaje kondicije za utrku mogu se priključiti neformalnim treninzima na trasi polumaratona svaki dan u 9.30 sati i u 19.00 sati. Na taj način možete ‘osjetiti’ dionicu, upoznati se sa podvodnim markerima, betonskim bloketama, odbačenim vršama i sličnim te dobiti osjećaj za točan smjer plivanja, poručuje Zvonimir Bučević Buć, jedan od pokretača ‘Jadrijskog polumaratona’.

polumaraton jadrija

Prijave za Prvi jadrijski plivački polumaraton zaprimaju se elektroničkim putem do subote 5. kolovoza, na e-mail groove.skola@gmail.com ili registracijom na FB-eventu događanja. Natjecatelji u prijavi, uz svoje ime i prezime, svakako trebaju navesti dob, spol, duljinu utrke koju žele plivati te ostaviti svoj broj mobitela ili e-mail. Verifikacija pristiglih prijava i prijave na sam dan utrka primaju se od 8 do 9 sati osobno kod organizatora, za stolom u kafe baru H2O ili ‘kod Jole’.

Organizatori pozivaju sve koji znaju plivati u mirne i čiste maratonske vode naše lijepe Jadrije.

trasa polumaraton jadrija


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.