Projekt Aglomeracija

Od utorka nova regulacija prometa u centru Šibenika: Nazorovu kopaju treći put

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon sanacije Ulice kralja Zvonimira, od sutra u Šibeniku započinju intenzivniji radovi rekonstrukcije kolektorske i vodovodne mreže u sklopu projekta Aglomeracija. Zbog obujma radova neke će se ulice morati zatvoriti za sav promet i uvesti privremena prometna regulacija.

Od utorka tako počinju radovi u Ulici Vladimira Nazora. Ulica će biti u prvoj fazi raskopana od Poljane do zgrade ‘Stare pošte’ kako bi se zamijenio kolektorski i vodovodni cjevovod. Nazorova će tijekom radova biti zatvorena za sav promet, tako da će se vozilom prema Obali  Franje Tuđmana moći pristupiti samo iz pravca Ulice grada Vukovara (Tehnološka cesta) kroz Splitsku ulicu.

– Tijekom listopada započet će rekonstrukcija cjevovoda u Splitskoj ulici kada će nastupiti nova prometna regulacija o kojoj ćemo izvjiestiti. Predviđeno je da svi radovi u Nazorovoj i Splitskoj završe u siječnju – izvijestili su iz Vodovoda.

U Crnici su nastavljeni radovi u ulicama Ive Zaninovića i Stipe Ninića. Radovi u Ulici Ive Zaninovića će završiti do kraja mjeseca rujna, nakon čega se nastavljaju Ulicom Stipe Ninića od križanja s Ulicom Ive Zaninovića do križanja s Ulicom Paška Trlaje. Radovi na toj dionici će trajati do polovice prosinca, a do tada će se prometovati Ulicom Ive Zaninovića naizmjenično pod semaforskom regulacijom.

Radovi u Ulici Stipe Ninića od ulice Tvornički put do križanja s ulicom Prilaz tvornici završit će do kraja rujna, kada će se nastaviti prema Kornatskoj ulici.

– Zbog izrazito lošeg zatečenog stanja postojećih instalacija, te niza neplaniranih aktivnosti, radovi u Ulici Jerka Machieda bit će završeni do 26. rujna. Radovi su usporeni prvenstveno zbog uočene potrebe za rekonstrukcijom ne samo kanalizacijskih instalacija i priključaka, već i telekomunikacijskih i energetskih. Uvođenje vlasnika instalacija i njihovih kooperanata na gradilište uvelike su utjecali na usporavanje dinamike radova kao i zahtjev HEP-a za spuštanjem postojećih zračnih instalacija ispod zemlje. Tijekom radova pojedinim stanarima izašlo se u susret i omogućilo izvođenje radova na fasadama objekata koje zbog širine ulice ne bi bilo moguće obaviti dok je ulica otvorena za promet.Završetkom radova u Ulici Jerka Machieda započet će radovi na dijelu Ulice Matije Gupca, o čemu ćemo detaljno izvijestiti građane – poručuju iz Vodovoda.

Do probijanja rokova također je došlo i u Ulici Miminac. Prilikom iskopa utvrđeno je da je teren stjenovit i znatno zahtjevniji od očekivanog. Zbog uskih ulica i mogućnosti oštećenja okolnih objekata, izvođač nije mogao koristiti tešku mehanizaciju za svladavanje stjenovitog terena. Uske ulice znatno su otežavale i usporile dovoz i otpremu materijala i iskopa. Zbog navedenog, radovi u ulici Miminac potrajat će do početka studenog,a radovi u Ulici Nikole Tesle započeti će u listopadu.

Radovi na izgradnji kanalizacijskih kolektora i vodovodne mreže s priključcima u sklopu komponente A započinju na devet lokacija na Brodarici (iznad Državne ceste D8) u ulicama Glavičine, Brodarica I, Partizanska, Aleksandra Curavića, Gomnjanik i Rešačka ulica. U sljedećih nekoliko dana obavit će se pripremne radnje za asfaltiranje (postavljanje posteljice) u Šibenskoj i djelomično u Partizanskoj ulici. U njima do kraja mjeseca slijedi asfaltiranje i završetak radova.

U okviru komponente C u naselju Jadrtovac započeli su radovi na Obali Morinje, Uskoj ulici i Ulici Kaštel,a u okviru komponente D, koja pokriva naselje Zablaće, radovi započinju na sedam lokacija u ulicama Grgasova, Braće Nakić, Put igrališta, Obala palih boraca i Ferova Glavica.


Pratite nas i na društvenim mrežama: