Proračun trostruko manji

Od planiranih 220 programa, 50 radionica i 2.500 noćenja, MDF će jubilarno izdanje dočekati s prepolovljenim brojkama

Proračun za 60. Međunarodni dječji festival, koji počinje 20. lipnja, trostruko je manji i iznosi 778 tisuća kuna u odnosu na planiranih 2,6 milijuna kuna. Koronakriza učinila je svoje, pa je jubilarni MDF ‘spao’ na 110 programa, pet međunarodnih programa, 300 mjesta na jednoj pozornici, 350 noćenja i 24 radionice od planiranih ukupno 2.500 noćenja, 50 radionica, 220 programa i 22 zemlje sudionice.

Mnogi su festivali zbog epidemije izazvane kororanivursom svoja događanja morali odgoditi ili uvelike prilagoditi mjerama opreza Kriznog stožera. Među njima je i Međunarodni dječji festival u Šibeniku koji će se održati od 20. lipnja do 4. srpnja. Planirani proračun trostruko se smanjio te se puno toga moralo izmijeniti kako bi se Festival mogao održati.

S pripremama za 60. Festival započelo se još prošlog ljeta, a program je krajem siječnja bio u potpunosti gotov. Nakon što je epidemija poremetila planove, održavanje festivala postalo je upitno.

– Bili smo svjesni da međunarodnih dolazaka neće biti. Da će se proračun smanjiti i da nas čeka veliki izazov koji će nas sve staviti u kušnju – izjavio je Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Festival se u teškim ratnim danima održavao, stoga se nije odustalo od toga da se i ove godine on organizira. Veliki broj volontera uz same zaposlenike HNK Šibenik, probudili su dodatni ‘dišpet’, a na taj način se i Šibenik probudio.

– Ponosan sam na ekipu koja je pripremila ovaj program u ovakvim okolnostima te djeci pružila radost – kazao je Bilić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.