Nakon testiranja, kupljena dva komunalna tricikla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od danas su na šibenskim ulicama dva nova komunalna tricikla na električni pogon Gradske čistoće Šibenik. Uvođenjem tih ‘prometala’ u Gradskoj čistoći žele smanjiti troškove i povećati efikasnost.

-Ovakve elektromotorne tricikle koristi već nekoliko gradova u unutrašnjosti i Šibenik će biti prvi grad na obali, koji će ih uvrstiti u svoj komunalni vozni park, kazao je na predstavljanju testnog modela krajem kolovoza Novica Ljubičić, direktor Gradske čistoće.

cistoca eko bicikl novica ljubicic 310816 3

Po performansama koje su navedene u specifikaciji proizvođača i nakon testnog razdoblja, zaključeno je; tricikl će moći odgovoriti svim zahtjevima šibenskih ulica. Jednog je kupila Gradska čistoća, a drugog je financirao Grad Šibenik. Cijena jednog elektromotornog tricikla bez PDV je 25.000 kuna.

Komunalni zglobni tricikl s pomoćnim elektromotorom dug je 2,20 metara, visok 113 centimetara i širok 89 centimetara. Ima prednje kočnice doboš sistema koje služe i kao parkirna kočnica, a na stražnjem kotaču ima disk kočnicu koja se aktivira nožnom pedalom. Dio opreme je univerzalna kanta za smeće od 240 litara, koa se može zamijeniti bilo kojim drugim spremnikom.

Snaga motora je 250 Wata, što je dovoljno za savladavanje svih uzbrdica, a autonomija vožnje je, ovisno o terenu, četiri i pol do pet sati. Punjenje baterije traje također do pet sati priključivanjem na standardnu utičnicu od 220 Volti.


Pratite nas i na društvenim mrežama: