Najbolja od najboljih: Karmen Krnčević osvojila šampionski pehar za kandiranu maslinu na poznatoj Intradi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenčanka Karmen Krnčević osvojila je jučer u Splitu šampionski pehar za kandiranu maslinu koju je kao svoj proizvod prijavila na tradicionalnu Međunarodnu manifestaciju poljoprivrednika Mediterana Intrada. Među 67 natjecatelja sa 246 uzoraka različitih poljoprivrednih proizvoda, zaposlenica Gradske knjižnice Juraj Šižgorić i arheologinja po struci, bila je najbolja od najboljih.

– Na Intradu se prijavljujem redovno, jedne godine sam slala marmeladu od maslina i za nju sam dobila srebrnu medalju, zatim sam radila praline od maslina, ali uvijek sam težila toj zlatnoj medalji. Ove godine palo mi je na pamet kandirati masline i za njih dobijem diplomu. Međutim, na završnoj dodjeli nagrada i priznanja sinoć u Splitu, dok smo sjedili za stolom i slušali tko je osvojio koju nagradu, a nakon što su se izredali svi šampioni za raznorazne proizvode od masline, u jednom trenutku prozivaju Karmen Krnčević kao šampiona konzerviranog voća i povrća. Počela sam vrištati od sreće – ispričala nam je ne skrivajući ponos što je pehar završio baš u njenim rukama.

28168623_1844374302304124_1369271513075433975_n

Recepata za kandiranu maslinu, dodaje supruga ravnatelja Muzeja grada Šibenika, ima mnogo, no njena ipak krije tajnu.

– Maslina se stavlja u otopinu vode i šećera, zatim se suši i ponovno vraća u otopinu. Proces se ponavlja, i ja sam istražujući recepte usput dodala svoj ‘touch’ koji mora ostati tajan – govori Krnčević.

Mediterana Intrada, inače, održala se četvrtu godinu zaredom, zajedno s Međunarodnom manifestacijom maslinara Mediterana Maslina Split, a okupila je najbolje maslinare i poljoprivrednike iz četiriju država.


Pratite nas i na društvenim mrežama: