U pripremi još dva natječaja

Na Pode dolaze još dva velika igrača: ‘Feroterm će izgraditi logistički centar za cijelu Dalmaciju’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Paralelno sa izgradnjom nove infrastrukture za širenje u šibensku Industrijsku zonu Podi stižu i novi ulagači, a ovih dana zaključeni su natječaji za dvije velike parcele.

– Parcelu površine 70 tisuća četvornih metara kupuje Feroterm, a drugu površine 11 tisuća kvadrata strana tvrtka SeaTech. Feroterm planira na Podima izgraditi veliki logistički centar za cijelu Dalmaciju. Stvarno smo zadovoljni njihovim dolaskom jer su hrvatski brend koji će sigurno za sobom na Pode povući i još neke investitore – kazao nam je Jakov Terzanović, direktor Poda.

Cijene zemljišta na Podima uvijek su iste, pet eura po kvadratu, i zbog toga će konačnu odluku o ulaganju Feroterma, koje prelazi iznos od milijun kuna, morati donijeti Gradsko vijeće Šibenika.

– Zadnjih mjeseci vodili smo razgovore s potencijalnim ulagačima zainteresiranima za dolazak na Pode i rezultat su natječaji za još dvije parcele koje ćemo objaviti sljedećeg tjedna. Sve to potvrđuje da interes za Pode ne jenjava čak ni u ovoj situaciji u kojoj je pandemija otežala poslovanje mnogima. Istina je da je dio poduzetnika u zoni imao i još ima probleme te su smanjivali i broj zaposlenih. Nadam se da će i oni brzo prebroditi te probleme i nastaviti normalno poslovanje. Unatoč tim problemima Industrijska zona Podi trenutno je po interesu investitora na razini najboljih godina od svog osnutka – zaključuje Terzanović.


Pratite nas i na društvenim mrežama: