‘Hodanjem do zdravlja’: U subotu prošetajte šetnicom s liječnicima i medicinskim osobljem

Tradicionalna akcija ‘Hodanjem do zdravlja’ održat će se ove subote na šetnici u kanalu svetog Ante od 9,30 do 12 sati, a organiziraju je Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije te šibenska podružnica Hrvatske liječničke komore povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 7. travnja.

– I ove ćemo godine zajedno s građanima obilježiti taj dan hodanjem kao mjerom za preveniranje brojnih bolesti. Tema ovogodišnje šetnje zapravo je nastavak prošlogodišnje, a riječ je o univerzalnoj pokrivenosti zdravstvenom zaštitom koja uključuje cijeli spektar zdravstvene zaštite, od promicanja zdravlja i prevencije, preko liječenja, komunikacije, zdravstvene rehabilitacije, pa sve do palijativne skrbi – kazala je Diana Dulibić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod sloganom ‘Zdravlje za sve’, a u okviru projekta ‘Živjeti zdravo’.

– Glavni cilj takve akcije je skrenuti pozornost javnosti i građana na to što svatko od njih može učiniti za svoje zdravlje, u smislu prevencije. Stoga pozivamo građane da se u što većem broju priključe akciji i u subotu u 9,30 sati budu ispred zgrade Hrvatskih voda na Šetnici u kanalu sv. Ante, odakle ćemo krenuti u šetnju – poručila je Dulibić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.