Osigurano skoro tri milijuna kuna

Grad Šibenik traži izvođače za spajanje dviju ulica na Vidicima te uređenje ceste na Meterizama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik je u Narodnim novinama oglasio petodnevno prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nova dva uređenja prometnica na području gradskih četvrti Vidici i Meterize.

Na Vidicima je projektnim rješenjem predviđeno da se slijepa Ulica branitelja Domovinskog rata (bivši NJegošev trg), a završava kod osnovne škole Vidici, probije prema crkvi sv. Petra i dobije izlaz na Ulicu 8. dalmatinske udarne brigade. U proračunu Grada Šibenika za to je osigurano 1,9 milijuna kuna.

– Dosta vremena smo potrošili na imovinsko-pravna pitanja koja su dio procedure dobivanja građevinske dozvole, a malo nas je i korona omela. U konačnici će stanovnici bivšeg Njegoševa trga dobiti novi prometni izlaz odnsono cestovni krak duljine 159 metara s nogostupom i sustavom oborinske odvodnje, tako da više neće živjeti u slijepoj ulici, a i podignut će se razina prometne sigurnosti – priopćio je dogradonačelnik Danijel Mileta.

 

Prometno rješenje za Meterize predviđa uređenje oko 1.300 ceste i 250 kvadrata pješačkih površina kao i sustav slivnih voda na području nekadašnje Šibenkine stambene zadruge. Vrijednost radova procijenjena je na 850 tisuća kuna.

– U razgovorima s čelnim ljudima Gradske četvrti Meterize uređenje tog prostora na dijelu Ulice put Gvozdenova od kućnog broja 249 do kućnog broja 287 je još prošle godine postavljeno kao prioritet. Zahvat se sukcesivno nadovezuje na radove izvedene u proteklom razdoblju. Očekujem da oba ova projekta realiziramo do kraja ove godine – zaključio je Danijel Mileta.

 

Nakon prethodnog savjetovanja slijedi raspisivanje natječaja za izvođače radova, dok je rok izvođenja radova 3 mjeseca nakon potpisa ugovora s najpovoljnijim ponuditeljima, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.


Pratite nas i na društvenim mrežama: