Gotovo je! Hotel Krka pravomoćno dobio novog vlasnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Trgovački sud u Zadru objavio je odluku o pravomoćnosti rješenja kojim bivši hotel Krka, prodan u stečaju Rivijere, postaje vlasništvo šibenske tvrtke Mobilia, osnovane kapitalom iz porezne oaze otoka Man. Mobilija je, naime, postala razlučni vjerovnik Rivijere temeljem ugovora o ustupanju potraživanja sa švicarskim fondom te je prijebojem potraživanja otkupila zgradu i dvorište hotela Krka.

Hotel Krka bit će predan u posjed Mobiliji nakon što namire sve troškove utvrđivanja tražbine i unovčenja, a potom će Zemljišno knjižni odjel Općinskog suda u Šibeniku obaviti uknjižbu prava vlasništva u korist Mobilije. Trgovački sud će svojim zaključkom odrediti da se i konačno kupljena nekretnina preda kupcu.

Podsjetimo, po prijedlogu stečajnog upravitelja Rivijere Ivice Matasa Trgovački sud u Zadru je 30. travnja ove godine donio Zaključak o prodaji hotela Krka po procijenjenoj vrijednosti u iznosu od 20.650.000 kuna. Vrijednost imovine sud je utvrdio na temelju procijene sudskog vještaka Vlade Vukelje, koji ju je izradio za potrebe ovršnog postupka koji se vodio kod Općinskog suda u Šibeniku.

Iako je na javnoj dražbi najpovoljniju ponudu za kupnju hotela Krka dao Mate-Teo Juradin, sud je nekretninu dosudio razlučnom vjerovniku Mobiliji iz Šibenika obzirom da Stečajni zakon propisuje da prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s protutražbinom stečajnog vjerovnika po osnovi cijene i u visini utvrđene vrijednosti.


Pratite nas i na društvenim mrežama: