FOTOGALERIJA Ansambl LADO priredio pravi spektakl na Tvrđavi sv. Mihovila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Spektakularnom cjelovečernjom izvedbom na pozornici Tvrđave sv. Mihovila, Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO, mnogobrojnoj šibenskoj publici večeras  je predstavio svoj najnoviji glazbeno–scenski program ‘Ideju regruti’ kojim obilježava Europsku godinu kulturne baštine.

l15

Sukladno novom umjetničkom pristupu, LADO svake godine na pozornice diljem domovine i svijeta donosi posve nove plesne programe. Slučaj je to i s ‘Ideju regruti’ koji 12 novih koreografija predstavlja na prostorima koji su reprezentativni nositelji kulturne baštine u Hrvatskoj, poput pulske Arene, dubrovačkog Revelina i večeras tvrđave sv. Mihovila.

l28

Osim što dočarava bogatstvo tradicije, raznolikost programa predstavlja i pravi izazov zbog činjenice da su se brojevi nastavljalo jedan na drugi, čineći gotovo neprekinut niz izvedbi koji je publiku ostavio bez daha.  Više od 50 vrhunskih umjetnika Lada  večeras su uspješno izveli svaku koreografiju i svaku vokalnu izvedbu, unatoč činjenici da nastupaju u tradicionalnim nošnjama koje znaju težiti i po nekoliko kilograma.

Spoj impozantne kulturne baštine, Ansambla LADO i Tvrđave sv. Mihovila, u Europskoj godini kulturne baštine, savršeno se uklopio u  njezino obilježavanja. Na najljepšoj pozornici Jadrana večeras su opjevani i otplesani gotovo zaboravljeni običaji, a ansambl LADO je još jednom dokazao da i nakon 70 godina postojanja zna kako očarati publiku.

SNAGA Šibenski portal

Ansambl Lado

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: