Tradicionalni Uskršnji doručak u organizaciji Udruženja obrtnika Šibenik i ove je godine privukao veliki broj Šibenčana i njihovih gostiju.
Obrtnici su građanima podijelili tradicionalne namirnice koje vežemo uz najveći kršćanski blagdan pa se tako na blagdanskom stolu našlo šunke, jaja, pršuta, sira i pogača, a najveći interes je izazvala divovska fritaja.
Ove godine građani su mogli probati fritaju sa šparogama, pancetom i luganigama, inače namirnicom koju vežemo uz blagdan Božića.
Nekoliko desetaka kilograma pancete, šparoga i oko 5 tisuća jaja potrošeno je za oko tisuću porcija.
Prije podjele hrane održan je i zabavni program, a djeca iz nekoliko šibenskih dječjih vrtića izradila su i prigodne ukrase.
Župan Šibensko-kninski Goran Pauk, gradonačelnik Željko Burić i Joso Smolić, predsjednik predsjednik Obrtničke komore, okupljenima su se kratko obratili i čestitali Uskrs.
Ovo je trinaesti po redu Uskršnji doručak u zajedničkoj organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika, Grada Šibenika i Udruženjem obrtnika Šibenik- Cehom ugostitelja koji u potpunosti prati tradicionalne dalmatinske blagdanske običaje.