FOTO Neki Žirjani za zvijezde ‘misle’ da su cvjetovi pa im je palo na pamet ‘uljepšati’ otok sreće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Žirje je otok sreće, a neki su to doslovno i shvatili pa su odlučili na pristaništu brodova iscrtati nekoliko cvijetića, odnosno zvijezda. Naravno, osvrćemo se na situaciju iz Vodica kada su branitelji begonije u obliku cvijeta zamijenili za zvijezdu.

Ovu fotografiju poslao nam je Žirjanin koji je ogorčen, kako kaže, svakodnevnim narušavanjem otoka. Em crtaju, em pišu, em slikaju po zidovima… Prema njegovim riječima, neprimjereno.

– Pitaj nadležne kad će Žirjani konačno prestati biti taoci pijanih i drogiranih – zamolio nas je Žirjanin. Podsjetio nas je, pak, kako je cijeli zid već bio išaran, ali je uoči dolaska predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bio obojan u bijelo.

Upitali smo, možda i ‘najnadležnijeg’, šefa šibenskih komunalaca Mira Lucića. On nam je kazao samo kako Grad Šibenik, gdje Žirje administrativno spada, može obrisati grafite i uputiti anonimnu prijavu policiji protiv nepoznatog počinitelja.

žirje muna

A dotad na Žirju ista slika i prilika. Pomalo zaboravljen otok udaljen preko 20 kilometara od Šibenika čeka turističku sezonu kada će populacija narasti na 1000 ljudi. Problemi su standardni, zimi nema trgovine, otok je bez vode, a neki dijelovi i bez struje. Pomalo tužno za lokaciju odakle je 1991. godine s topovske bitnice obranjen Šibenik.

Otok je to koji kao da je zaostao u vremenu. Poput Kube, pisali smo prošle godine, samo što su umjesto Cadillaca na cestama ruzinavi Yugići i Zastave. Za mnoge posjetitelje raj, ali i otok sreće. Uostalom, tako se zove i nova udruga koja je sebi za zadatak dala povećanje kvalitete društvenog i kulturnog života na otoku Žirju.

FOTO Žirje zaboravljeno kao Kuba. Jedino su umjesto ‘Cadillaca’ na cestama Yugići i Zastave


Pratite nas i na društvenim mrežama: