Posao vrijedan 620 tisuća kuna

FOTO Mala drniška tvrtka obnovit će staklenu stijenu od 125 kvadrata na Gradskoj vijećnici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Potpisom ugovora drniška tvrtka Konsa preuzela je u ponedjeljak od Grada Šibenika obvezu druge faze obnove šibenske Gradske vijećnice vrijedne 620 tisuća kuna s PDV-om.

– Ovo je relativno mali projekt, ali projekt koji puno priča. Obnova Gradske vijećnice ulazi u drugu od tri faze, a ona treća će biti unutarnje uređenje. Ta faza će biti na redu onoga trenutka kada definitivno odlučimo hoće li Gradska vijećnica biti, uvjetno rečeno, multifunkcionalna kao što je bila do sada, a ja moram reći da sam protivnik toga, ili će biti samo Gradska vijećnica što joj je i prvotna namjena – kazao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

U prvoj fazi obnovljeni su krovište, sanitarni čvorovi na katu te sustav grijanja i ventilacije Gradske vijećnice, a druga faza obuhvatit će obnovu vanjske stolarije, odnosno velike staklene stijene.

– Drago mi je što će to raditi tvrtka Konsa, koja je već osvjedočena kao izvoditelj ovakvih, zahtjevnih stolarskih radova – dodao je Burić.

Za radove druge faze obnove Gradske vijećnice gradska uprava je na natječaju dobila dvije ponude, a tvrtka Konsa dala je povoljniju u iznosu 497 tisuća kuna bez PDV-a.

– Radove prve i druge faze radili smo i radimo uz potporu Ministarstva kulture koje je za prvu fazu dodijelilo Gradu Šibeniku 450 tisuća kuna, a za drugu 300 tisuća kuna. U prvoj su fazi ukupni radovi koštali oko 1,6 milijuna kuna. U drugoj fazi zamijenit ćemo stakleno-drvenu stijenu kata, koja je već odavno oronula. Riječ je o površini od oko 125 četvornih metara. U Gradsku vijećnicu, ne računajući prvu fazu koju smo završili, zadnji put se ulagalo početkom 90-tih godina prošlog stoljeća – rekao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika.

Direktor Edi Konsa potvrdio je kako je njihova tvrtka spremna za ovaj posao.

– Mi smo mala tvrtka iz Drniša, ali volimo ovakve, zahtjevne radove. Imamo licencu Ministarstva kulture za radove na spomeničkoj baštini i drago nam je što smo dobili ovaj posao za koji smo potpuno spremni – kazao je Edi Konsa.


Pratite nas i na društvenim mrežama: