FOTO Ključevi Šibenika u rukama maškara: ‘Pazit ćemo ga i grijati vam fotelje, otiđite na odmor i pustite vlast nama’

Ključevi grada Šibenika od danas su i službeno u rukama maškara. Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić ispred Gradske vijećnice simbolično je danas predao gradske ključeve i tom prigodom zaželio uspješno petnaestodnevno vođenje grada brojnim maskiranim mališanima i njihovim starijim predvodnicima.

– Hvala što ćete me zamijeniti, dobro će nam doći svima skupa. Nosevi su vam crveni, a obrazi rumeni, jako ste mi sumnjivi. Ja vam vjerujem i vjerujem da će te upravljati našim Šibenikom onako kako naš grad zaslužuje, ali vodite računa, upravljanje grada je težak i odgovoran posao. Ja vam ostavljam najljepši grad, a vi ga učinite najsretnijim i neka bude grad ljubavi, prijateljstva te igre – poručio je prisutnim maškarama Rakić.

IMG_5375

Maskirana povorka u veselom tonu startala je već u 11.30 ispred Osnovne škole Faust Vrančić gdje su se i okupili te su, zahvaljujući dobrom vremenu koje ih je itekako poslužilo, rivom došetali do ‘Vijećnice’ gdje se održala tradicionalna svečanost.

– Mi smo se maskirali u male zečiće. Atmosfera je super, vrime je poslužilo, vedri, sretni i veseli smo – oduševljeno nam je kazala odgajateljica iz Dječjeg vrtića ‘Žižula’ Marina Gović.

 

Karnevalsku povorku predvodila je Šibenska Narodna glazba, a program primopredaje vodio je Nikola Perlić.

– Šibenik treba biti grad iz bajke. Grad će biti naš više od 10 dana, pazit ćemo ga i grijati vam fotelje, otiđite na odmor i pustite tu vlast nama – kazao je Perlić.

IMG_5350

‘Oduševljeni smo’, Djeca su presretna’, ‘Nama odraslima je također jako zabavno’ tek su dio komentara maskiranih Šibenčana koji su u lijepom vremenu guštali dok su njihova djeca plesala i jela tradicionalne pokladne krafne na Trgu Republike Hrvatske.

Podsjetimo, vrhunac svečanosti biti će na pokladni utorak 5. ožujka kada će maškarana povorka u 15 sati krenuti od Sportske dvorane Baldekin prema rivi, a na Trgu Pavla Šubića bit će održan prigodni program

Također, tijekom prolaska povorke, Ulice Stjepana Radića i Vladimira Nazora bit će zatvorene za sav promet, a promet rivom bit će obustavljen od 14 sati do kraja programa.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.