Sabotiraju vlastiti prijedlog

FOTO Hrpe smeća u gradskoj jezgri: ‘Neki ugostitelji ne poštuju dogovor sa Zelenim gradom’

Neki ugostitelji u staroj šibenskoj jezgri nisu u stanju ispoštovati dogovoreni raspored odvoza smeća na razini Obrtničke komore i Zelenog grada pa ujutro građane i goste po gradu dočekuju hrpe njihovog otpada.

– Od 8. lipnja Zeleni grad dva puta dnevno odvozi otpad ugostiteljskih objekata na području stare gradske jezgre. Ta usluga dogovorena je na sastanku u Obrtničkoj komori na kojem su bili predstavnici ugostitelja i svi ugostitelji u središtu Šibenika pisano su obaviješteni o dogovorenom rasporedu – kaže Ante Rakić, koordinator operativnih poslova u Zelenom gradu.

Unatoč postignutom dogovoru kojem je cilj bio olakšati ugostiteljima obavezu odlaganja otpada u koordinaciji sa Zelenim gradom te osigurati brz odvoz većih količina otpada iz šibenskih kala i sa rive, još ima neodgovornih koji ne poštuju dogovor.

– Naše vozilo po dogovoru obalom prolazi iza 15 sati, a starom jezgrom sve do ‘Tinela’ iza 16 sati. Drugi termin je na obali u 23.30 sati te u gradskoj jezgri pola sata iza ponoći. Po potrebi se vratimo još jednom. Svi ugostitelji imaju i broj mobitela koji je uvijek u vozilu koje prikuplja njihov otpad i po potrebi ga mogu nazvati. Broj je 091/332-33-51 i zaista nema nikakvog razloga da sve nas u jutarnjim satima dočekuju takve slike ulica zatrpanih otpadom – poručio je neodgovornim ugostiteljima Rakić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.