FOTO Čudo od podvodnog ribolovca: Vice Belamarić iz Dubrave sa svjetskim prvakom hara podmorjem

Rab Danas

Podvodni ribolovac Vice Belmarić iz Dubrave, član kluba ‘Pirke’ iz Tribunja, sa svojim partnerom Danijelom Gospićem, inače bivšim hrvatskim i svjetskim prvakom, pobijedio je na 12. memorijalnom kupu ‘Tonsa – Staničić’ koji se održavao proteklog vikenda na Rabu, javlja Rab danas.

Njih dvojica su zahvaljujući savršenom koktelu sreće, poznavanju terena, uz presudno iskustvo, psihofizičku pripremu i taktiku, premoćno pobijedili ostalih 13 ekipa.

Belamarić je, inače, imao ulov koji se nije nagrađivao, ali je pripadao kategoriji najtežih. Naime, ulovio je ugora teškog 13 kilograma i 266 grama.

rab danas
rab danas

Natjecanje se održavalo po izuzetno sunčanom i toplom vremenu na širokom akvatoriju otoka Raba, na potezu od trajektne luke ‘Mišnjak’, blizine Luna na Pagu, zapadnom stranom Raba, sve do rta ‘Sorinj’, na ovogodišnjem 12. po redu memorijalnom natjecanju u podvodnom ribolovu u počast tragično preminulim rapskim podvodnim ribolovcima Tomislavu Tonsi i Sanjinu Staničiću, natjecalo se 14 ekipa, a zbog čak tri pristigle ekipe iz Crne Gore (Podgorica), i ovogodišnje je natjecanje imalo međunarodni značaj.

U vezi njegova uspjeha na Facebooku se oglasio i Goran Šimić, šibenski powerlifter, koji je dugo vremena ronio na dah. Napisao je da uspjeh mladog Belamarića graniči sa čudom.

– Ovo što je Vice Belamarić napravio stvarno graniči sa nevjerojatnim. Prije par godina smo pričali o podvodnom ribolovu i čovjek je ronio na par metara s pločom u glavi i pojma nije ima. Svojom voljom danas osvaja prvenstva sa svjetskim prvakon Danijelom Gospićen. Stari svaka čast. Teško je ovo pojmit nekome – poručio je Šimić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.