Dragičeviću ne odgovara medijska pažnja: Prodao Radio Šibenik Nikici Bujasu

Foto: HRT (Boris Županović i Bruno Dragičević)

Na danas održanoj skupštini vjerovnika Županijskog radio Šibenika, na kojoj su vjerovnici većinom glasova podržali izmijenjeni Stečajni plan Ivana Rude, otkriveno je i da većinski udio u tom najstarijem šibenskom elektroničkom mediju više ne ‘drži’ Bruno Dragičević, poduzetnik iz Sesveta.

Naime, stečajni upravitelj Rude izvijestio je kako je preuzimatelj Radio Šibenika bio Bruno Dragičević, ali je ‘odustao’ te je potpisao izjavu kojom je ustvrdio da je poslovne udjele Radija u stečaju prenio na Nikicu Bujasa iz Šibenika ‘iz razloga nekorektnog i huškačkog pisanja medija prema njemu’.

Dragičević je oko 77 posto udjela u Radio Šibeniku kupio u stečajnom postupku NCP Remontnog brodogradilišta, a potom, prije dva dana, prodao Bujasu, o čemu je sačinjen ugovor. Rude se obvezuje sudu naknadno dostaviti te ugovore u ovjerenoj kopiji.

Nikica Bujas vlasnik je i direktor uspješne šibenske tvrtke Elektrolux građenje pa tako Radio Šibenik, koji ove godine obilježava pola stoljeća rada, ostaje u šibenskim rukama.

Stečajni plan dobio je danas većinu glasova vjerovnika, a protivila mu se zamjenici u ŽDO-u Šibenik Igranka Šumera, zastupnica vjerovnika Republike Hrvatske.

Punomoćnik Gorana Prgina, Branko Gović na sudu se pojavio bez pisane punomoći te je sutkinji pojasnio da ga je Prgin ovlastio, ali bez pisane punomoći, da ga zastupa na ročištu, te je predložio da sud omogući zastupanje uz uvjet da se originali punomoći dostave do 7. svibnja 2018. u 12.00 sati.

Sutkinja Ardena Bajlo mu je to omogućila, ali uz uvjet da će se u suprotnom smatrati da je bez učinka poduzimao radnje na današnjem ročištu. Odluku o potvrdi Stečajnog plana Županijskog radio Šibenika sud će donijeti u zakonskom roku nakon što se u spis dostave originali punomoći i ugovora.

Radio Šibenik mijenja vlasnika: Zaljubljenik u lov na velike ribe ulovio kapitalca od 50 godina

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.