Ante Kapović kuhanje i hranu oduvijek je volio, no profesionalni kuhar odlučio je postati kad je prvi put kročio u kuhinju restorana Pelegrini. Tamo je vidio što je prava strast, a danas se ovaj 19-godišnjak uspješno penje na kulinarskoj sceni. Mladi šibenski kuhar nedavno je dobio stipendiju projekta Raise the Bar koja će mu omogućiti da svoje kulinarsko umijeće dodatno usavrši na jednom od renomiranih svjetskih učilišta, a trenutno radi u restoranu Fešta na otoku Žutu.
– Velika je stvar što u gradu imamo restoran kao što je Pelegrini jer to Šibenik ucrtava na gastronomsku mapu Hrvatske. To je mjesto gdje kuhari, posebno mladi, mogu puno toga naučiti, nesebično dijele svoje znanje i strast prema ovom poslu. Posljednjih godina Šibenik je iznjedrio dosta dobrih kuhara. Možemo li reći da je Šibenik mali grad velikih kuhara? Pa rekao bih da je Šibenik mali grad velikih ljudi koji svakodnevno postižu rezultate na svim poljima i to je svima nama na ponos i vrijedno pohvale- priča nam mladi kuhar.
Stipendija Raise the Bar puno znači za mlade kuhare, a Ante se za nju prijavio krajem prošle godine. Nakon prvog kruga odabira, pristupio tehničkom testiranju pred žirijem čiji su članovi renomirani stručnjaci iz regije. Chefovi Igor Gudac, Marko Gajski, Bruno Vokal, Tomaž Kavčič i Nihad Mameledžija te najbolji hrvatski sommelier i suvlasnik Noela Ivan Jug, Antu su odabrali kao jednog od četiri stipendista koji su se istaknuli svojim tehničkim znanjem. Još uvijek ne zna na kojem će sveučilištu imati obuku, ali na tome se aktivno radi.

