VIDEO: Intervju L’Kok ‘Uživamo u stvaranju novog albuma’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Prošlo je gotovo dvije godine od debi, ‘Misli vs. riječi’, albuma. Koliko ste zadovoljni bili zadovoljni samim albumom i svim što je uslijedilo nakon njegova objavljivanja?

Ante: Sve u svemu nemamo se na što požaliti. Što tiče samog albuma nemamo nikakve zamjerke i sve je ispalo kako smo u tom trenutku i htjeli. Možda bi se danas nešto dalo i promijeniti ali to svakako nisu radikalne stvari. Mislim da smo iz cijele priče izvukli maksimum i sve što se odvijalo nakon, a i prije, objavljivanja ‘Misli vs.riječi’ je gledajući realno ispalo dobro.

Viktor: Stvarno se na ništa ne možemo požaliti. Čak i promocija albuma i svirke koje su uslijedile nakon toga pokazale su nam da smo na dobrom putu, a snimili smo i tri video spota sa super dragim ljudima tako da nam je taj dio ostao u vrlo lijepom i ugodnom sijećanju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h50GoL4fzho[/youtube]

Koliko ste uspijeli koncertno promovirati taj materijal?

Ante: Radi se otprilike o šezdesetak koncerata u te skoro dvije godine i bez iznimke ili izdvajanja, imali smo stvarno značajnih nastupa. Nije mi namjera nikoga izdvajati, jer nama je svaki nastup jednako važan i bitan, ali recimo da se može napraviti usporedba Terranea ili Lend festivala sa svirkama na mjestima koja nisu toliko posjećena i medijski popraćena. Kažem, nije mi namjera niti jedan naš nastup svoditi na priču kako je baš taj važniji od bilo kojeg drugog nego više sa te druge strane, da možda ipak nastup na Terraneu ili Lendu ima malo drugačiju težinu.

Vratimo se malo na nove materijale koje spremate. U kojoj ste trenutno fazi i kako vam se sve skupa do sada čini?

Ante: Snimamo ga na istom mjestu na kojemu smo snimali i prvi album, odnosno kod Viktora u kući. To je naš studio koji zovemo ‘Mala kuća’ i tu se osjećamo najbolje. Bez žurbe, stresa i sličnih situacija kada se stvari moraju napraviti šta prije. Možemo reći kako smo po tom pitanju u dosta komotnoj situaciji i dok je tako, osjećamo se super. Totalno neopterećeno.

Viktor: Stvar je u tome da se stvarno možemo u potpunosti posvetiti snimanju, bez ikakvog pritiska. Neke stvari smo dosada već dobro naučili i pokušavamo biti što bolji, a mislim da nam to i uspijeva. Recimo, do sada smo snimili sve bubnjarske dionice i kad usporedimo snimke bubnja s prvog albuma i ove, razlika je nevjerovatna. Dodali smo još tri mikrofona na bubanj, pojačali zvučnu karticu i dodali samo malo, ali vrlo malo, efekta i dobili smo zvuk  koji je barem duplo bolji od starih snimaka.

Ante: Bubanj nam je stvarno odlično ostao. Zadovoljstvo je još veće kad znamo da smo sami zaslužni za cijeli taj proces. Snimamo, tražimo, dodajemo, oduzimamo, jednostavno želimo doći do onoga što će nam svima biti ugodno čuti. Trenutno su na redu bas dionice i tu smo došli negdje do pola puta. Nakon toga gitare, pa vokali i na kraju miksanje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DVhnm2HY60A[/youtube]

Prema ovome što ste nabrojali ima tu još dosta posla?

Ante: Ima, ali mi se iskreno nadamo kako bi sve trebali završiti negdje u drugom mjesecu 2014. godine.

Znači sve radite sami? Snimanje, miksanje, produkciju…?

Ante: Svi pokazatelji vode u tom pravcu. Ma da ne ispadne prepotentno mislim da to i možemo napraviti. Prvi album smo isto sami snimili ali smo miks radili na drugom mjestu. Ovaj put ćemo to napraviti sami. Nešto smo se poboljšali i s opremom tako da se nadam da nam to neće predstavljati problem.

Kakva je stvar sa izdavačima? Prošli album ste izdali za splitski Štajner Rec. Hoćete li nastaviti suradnju ili krećete u nešto novo?

Ante: Iako smo imali dogovor da napravimo još jedan album za Štajner Records, nažalost, oni su se ugasili. Mislim da ćemo se ovaj put odlučiti za nešto drugačiji pristup. Želja nam je ovaj drugi album objavit na vinilu. Nisam baš siguran da ćemo u tome i uspijeti, ali svakako ćemo težiti da to napravimo.

Viktor: Trenutno to i nama izgleda kao nemoguća misija, ali nam je svima to velika želja. Od CD izdanja ćemo najvjerovatnije odustati i sav materijal plasirati putem interneta jer nekako gledajući taj format polako postaje višak. I u kolekcionarskom, ali i u slušačkom segmentu. Čini mi se kako je CD definitivno pregazilo vrijeme i danas se sve bez problema može pronaći na internetu. Zašto onda raditi dupli put?

Imate li ime za album?

Ante: Hahaha, dobro pitanje. Mi  već neko vrijeme pokušavamo nešto smisliti  i nikako da smislimo. Nemamo, definitivno nemamo još ime za album.

Dobro, imate li barem imena pjesama i koliko će ih se naći na albumu?

Viktor: E to imamo. Tu nam ništa nije predstavljalo problem s obzirom da su vezane za tekstove.

Ante: Na albumu će se naći 10 pjesama i prema trenutnoj minutaži album će biti oko 45-50 minuta dug.

Još jedna stvar za kraj. Možemo li sutrašnji koncert nazvati promocijom albuma i koliko novih stvari ćete odsvirati?

Ante: Nije to još promocija, ali ćemo svakako odsvirati nešto novog materijala. Koliko točno, ne znam. Četiri, pet stvari sigurno.

Viktor: Ustvari ovo je dobar uvod u sve što nas očekuje u danima koji su ispred nas. Čeka nas doček Nove godine sa šibenskim bandovima i mislim kako je ta ideja odlična. Svi mi što smo uključeni u taj projekt dat ćemo sve od sebe da se svi dobro zabave i da na ‘pristojan’ način ispratimo Staru i svima zaželimo sve najbolje u Novoj, 2014. godini.

Iako još nemamo ime albuma donosimo vam popis imena pjesama sa novog albuma grupe L’Kok

Zovi me

Ne daju

Lice s ogledala

Priznajem

Budni hodaju

Ples sa sjenama

Šutim i sanjam

Povratak

Vojnik u magli

Žedna


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.