Viđeni dupini u šibenskoj luci

Jutros oko 8 do 8.30 su viđeni dupini u luci, vjerojatno par s mladim-javlja nam naš čitatelj.

Dupini su danas doplivali duboku u luku, a ovakvi prizori rijetko se viđaju. Obično na oduševljenje svih prolaznika dupine rado slikaju, a svima nam je dobro poznata ljubav između čovjeka i dupina. Pitanje je:  Što napraviti ukoliko se zateknete na svojem plovilu, a dupini se nađu u vašoj blizini?

-Apeliramo na sve one koji se nađu u bliskom susretu s dupinima na moru, svoje plovilo nemojte usmjeriti prema njima, smanjite brzinu i nastavite voziti u smjeru kojim ste prije išli-apelira ravnateljica županijske JU za zaštitu prirodne vrijednosti , Anita Bababčić Ajduk.

Dupini su jedni od najomiljenijih morskih sisavaca, društvene su i inteligentne životinje, zato u njima trebamo uživati bez da ih uznemirujemo.

-Ovo ljeto dupini u luci već bili viđeni s turističkih brodova, turisti su bili oduševljeni, ali uvijek treba apelirati na oprez i kazati kako ih ne treba dodatno ugrožavati i plašiti već uživati u prekrasnom prizoru ovih divnih stvorenja-dodala je Anita Babačić Ajduk.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.