Muško manekenstvo za Šibenčane još je strani pojam

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Prije par tjedana u Zagrebu održana su dva najveća modna happeninga, Fashion Week  i Cro A Porter, no za razliku od inače, predstavnica modne agencije Leona ovoga puta nije bilo mnogo. Ipak, šibenske boje na zagrebačkim modnim pistama branila je uspješna manekenka Nikolina Rak. S voditeljicom Nikolinine matične modne kuće Ljiljanom Stamenković prodiskutirali smo što djevojke moraju imati da bi bile prisutne na velikim modnim manifestacijama. Ljilja nam je otkrila i zašto muški modeling još nije pokucao na šibenska vrata.

-Ove godine na velikim modnim događajima nismo imali puno predstavnica, jedina je bila Nikolina Rak na Cro A Porter , nažalost Fashion Week nije nosila  jer je imala angažman u Turskoj, tamo je dobila glavnu kampanju za njihov Turski FW, bila je oko dva mjeseca u Turskoj – kazala nam je Ljilja.

nikolina rak

FOTO: Nolte Lourens

Vinka Gracin atraktivna šibenska manekenka našla se u spotu Branimira Bubice, a Klara Babić snimila je kampanju za skoro Europsko natjecanje dizajnera koje će se održati u Splitu.

– Sad nam je Vinka Gracin radila  spot sa Branimirom Bubicom  kojem je bila jedna od glumica  u tom spotu , zatim Loredana Stamenković koja je snimila spot sa bendom  Ti Ritu Piri Pip. Klara Babić je snimala  neku malu kampanjicu  za jednu modnu kreatoricu  Ankicu Lalić  koja će predstavljati Hrvatsku na Europskom natjecanju dizajnera koje će se održati u Splitu , a ona je jedna od Hrvatskih predstavnica- pojasnila nam je voditeljica modne agencije.

leona obradena

Modna agencija postoji nešto više od 20 godina, lani je  proslavila okrugli rođendan. Kroz dva desetljeća postojanja prošlo je velik broj djece i odraslih djevojaka. Mnoge od njih napravile su zavidnu manekensku karijeru. Među tim curama svakako bi trebalo izdvojiti nekolicinu imena.

Olivera Slavica, Nikolina Rak, Kristina Brkić . Mnoge djevojke su išle na natjecanja ljepote , osvajale su razne titule , imali smo nekoliko Miss Hrvatske , među tim missicama bila je Nina Slamić, Ivana Ergić, Katarina Prnjak, također je naša Šibenčanka Maja Cvjetković  isto osvojila tu titulu . Kristina Brkić koja je bila druga pratilja Miss Hrvatske , potom Sara Vulinović-Zlatan koja je bila prva pratilja Miss Hrvatske i Miss fotogeničnosti. Ivana Baranović koja se danas preziva Smoje osvojila je titulu prve pratilje Miss ‘Gospođa svijeta’, Marijana Kužina koja je bila  Miss Univers Hrvatske, Maja Trlaja koja je bila pratilja, Jelena Petković koja je bila Miss Univers Hrvatske , kojoj su nažalost oduzeli titulu nekim čudnim igrama, nakon čega je postala druga pratilja.  Zaista je bilo mnogo natjecanja i vjerujem da sam nekog zaboravila napomenuti, nadam se da se cure neće ljutiti zbog toga – kroz smijeh je kazala Ljiljana Stamenković i nastavila odgovarati na naša pitanja.

Manekeni u Šibeniku?

-Inače kod nas u Gradu Šibeniku još uvijek je svijest takva da dovoljan broj muškaraca ne dolazi raditi kao manekeni, ali imali smo u svakoj generaciji od 4-5 hrabrih momaka koji su kročili u modni svijet i nosili su revije. Tako nam je Marko Vrcić bio Best models Hrvatske išao je na svjetski izbor u Tursku. U samoj Hrvatskoj po pitanju sporta kod muške populacije  smo broj jedan, a pojam manekenstva muškarcima je poprilično stran.

leona xx

FOTO: Fb Modna agencija Leona

Je li anoreksija zastupljena ili su to samo priče?

-Pa moram reći da je  znaju ljudi prečesto spominjati u modnom svijetu,  ja mislim da nije baš opravdano to spominjanje, nisu baš sve cure tako anoreksične. Mi inače potičemo zdravu mršavost i odmah se može procijeniti  da li je neka djevojka zdravo mršava tj. prirodno  ili je to neka djevojka koja se izgladnjuje.

Standardi u manekenstvu?

-Trebaju postojati neki standardi, za visoku modu. Visina mora biti 175cm , proporcija bokova ne bi smjela biti viša od 90cm . Sklad tijela, crte lica  su bitne , ali djevojka ne mora biti klasično lijepa , čak neke sitne nepravilnosti su zanimljive. Tipa pjegice, klempave uši , možda neka neobična boja očiju,  oblik kose.

Koliko se može zaraditi od manekenstva?

-Ovisi, ako je u pitanju neka kampanja ili tv reklama onda su honorari puno veći, a ako se radi o modni revijama one su jako slabo plaćene, ali su prilika da se djevojke vide.

Razgovor u cijelosti pročitajte u sljedećem broju Šibenskog tjednika.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.