Više

  FOTO: Mališani iz Osmijeha savjetuju kako se maskirati

   

  Što odjenuti i kako se maskirati za maškare pitanje je koje u ovo vrijeme postavljaju svi koji s nestrpljenjem dočekuju poklade. Ako niste posebno uključeni u nekakvo događanje za vrijeme maskenbala, vjerojatno o svojoj maski počinjete razmišljati kada više nemate puno vremena za pripreme, nego jednostavno morate nabaciti nešto na sebe. Ostalo je nešto više o tjedan dana do ovogodišnjeg centralnog slavlja pod maskama i vrijeme je da se odlučite što želite biti ove godine.

  maskare-vrtic-osmjeh

  Posjetili smo Dječji vrtić ‘Osmijeh’ u kojem maskembalsko ludilo trajeveć danima. Ekipa sa Šubićevca svakodnevno na svoj ‘mali posao’ dolazi maskirana. Njihova ‘alfa i omega’, teta Katja željela je da najdraže doba godine potraje duže od jednog dana pod maskama. Svatko od mališana smislio je svoj ovogodišnji kostim, a svim su svojim vršnjacima dali prave male savjete što odjenuti za maškare.
  Najpopularniji lik kod dječaka zasigurno je Spiderman koji je kod većine bio prvi odabir, kao i ostali super junaci. Samo su se rijetki odlučili biti zločesti dečki.

  JAKOV I FRANE

  osmjeh maskare4
  -Spiderman je meni najdraži lik iz crtića i zato sam se odlučio kupiti kostim i biti kao i on – kazao je Jakov koji se nije puno dvoumio oko izbora već je dopustio mami da odabere kostim umjesto njega.
  -Poželio sam biti neki super junak koji će pomagati drugi ljudima i spašavati ih od zločestih ljudi. Spiderman bi volio biti svaki dan, al znam da ne mogu pa sam htio biti bar za maškare – kazao je Frane.

  FILIP
  -Ja sam imao kući puno svojih starih kostima, donio sam ih u vrtić i poklonio drugima koji još nisu kupili svoj kostim. Moj prijatelj Filip koji se zove kao i ja uzeo je sebi kostim Spidermana, a ja sam sebi kupio novi i bit ću Ninđa.
  BARTOL
  -Svi žele biti Supermani i Spidermani, a ja ću biti Batman. Njegove crtiće uvijek rado gledam i zato sam se odlučio za njega. Kostim sam kupio, a mama će me našminkati svojom šminkom da izgledam još bolje.
  KARLO
  -Ja nemam neke posebne želje za masku i još se nisam odlučio. Meni je najzanimljivije ići na rivu i gledati kako pale krnju, i tako otjeraju zimu i dođe proljeće. Maškare volim jer se svi maskiraju u nešto i tako se zabavljaju.
  ROKO
  -Pokemon ću biti, neki sa super moćima. Drugu ideju nemam.
  LUKA
  -Bit ću kauboj, već mi je mama napravila kostim. Uzeo sam stari šešir, mamin džemper, mama će mi nacrtati brkove. Uz sve to imam i pištolj, a to mi je najdraži dio maske.
  DANIJEL
  -Ja ću biti bandit, inače sam dobar, ali za maškare treba biti nešto što nisi svaki dan, a i lako se maskirati.
  JURE
  -Nisam znao što ću biti, pa mi je mama kupila Superman odijelo. Iznenadila me je, jer sam baš to htio, ali se nisam mogao sjetiti. Volim maškare, jer se maskiramo i onda ne znamo ko je tko.
  LUKA
  -Crtić o gusaru uvik gledam pa ću i ja biti gusar. Jedno oko ću prekriti i imat ću mač – zaključio je Luka.

  Curice su imale šarolikiji odabir, od vila do životinja svakako su maštovitiji nego dječaci.
  KIRA
  -Rodica mi je dala svoj kostim koji je prerasla, tako da ću biti vještica. Super mi je kostim, a i imam dobru rodicu koja me se sjetila. Fali mi samo metla na kojoj ću letiti. Vještice su inače ružne, a ja ću biti lipa.
  DORA
  -Bit ću bijeli anđeo, jer su oni dobri. Meni su maškare super jer se svi maskiramo i onda igramo kao da smo ti likovi.
  KJARA
  -Ja sam vuk, onaj iz crvenkapice, tko ne bude dobar ja ću ga pojesti.
  LORA i TINKE
  -Princeza ću biti, jer se princeze lipo srede i našminkaju, imaju krunu i dugu haljinu.
  Eva, Luca i Anamarija bit će šišmiši, a kako su nam kazale to su poželjele jer su šišmiši crni i već imaju spremne maske koje su izradili u vrtiću.
  ISABELA
  -Meni je najdraža životinja krokodil, pa ću se maskirati u njega. Mislim da niko neće odabrati baš tu masku.

  osmjeh maskare7

  osmjeh maskare6

  Djeca iz ‘Osmijeha’ ove godine imat će i svoju grupnu masku s kojom će sudjelovati u dječjoj povorci. S obzirom da ove godine vrtić slavi desetu godinu postojanja, njihova grupna maska bit će u znaku njihovog imena. Mališani i njihove tete odjenut će maske u obliku osmijeha.
  Ove godine maškare započinju 22. veljače, u 11:30 sati, kada će gradonačelnik na Trgu Republike Hrvatske (ispred vijećnice) maškarama predati ključeve Grada, a završna svečanost i glavna karnevalska povorka najavljene su za 4. ožujka.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Žaborić, MNK Šibenik, Croatia Blizna, Čiovo i BSG...

  Nakon vikend pauze u ponedjeljak je nastavljen turnir na male branke Ražine kup 2022. Prolaz u sljedeće kolo izborili su Žaborić, MNK Šibenik, Croatia...

  Dio potrošača na području Općine Ružić, bez struje...

  Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima u srijedu, 17. kolovoza u vremenu od 8 do 12 sati, bez isporuke električne energije bit će potrošači...

  Štrla: ‘Trenutno nemamo momčad za gornju polovicu ljestvice,...

  Malonogometaši Crnice novu će prvoligašku sezonu otvoriti domaćim dvobojem protiv Vrgorca. Prvo kolo 1.HMNL na rasporedu je 30. rujna, odnosno 1. listopada, što znači...

  NAJNOVIJE

  Žaborić, MNK Šibenik, Croatia Blizna, Čiovo i BSG Team prošli dalje na Ražine kupu

  Nakon vikend pauze u ponedjeljak je nastavljen turnir na male branke Ražine kup 2022. Prolaz u sljedeće kolo izborili su Žaborić, MNK Šibenik, Croatia...

  Dio potrošača na području Općine Ružić, bez struje u srijedu, 17. kolovoza

  Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima u srijedu, 17. kolovoza u vremenu od 8 do 12 sati, bez isporuke električne energije bit će potrošači...

  Štrla: ‘Trenutno nemamo momčad za gornju polovicu ljestvice, ali dva prava pojačanja mogu jako promijeniti stvari’

  Malonogometaši Crnice novu će prvoligašku sezonu otvoriti domaćim dvobojem protiv Vrgorca. Prvo kolo 1.HMNL na rasporedu je 30. rujna, odnosno 1. listopada, što znači...