Zlarin Outdoor Festival: Od kajakinga do slackline-a na prvom ‘plastic-free’ festivalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Otok Zlarin će u subotu i nedjelju biti domaćin prvog Zlarin Outdoor Festivala gdje će posjetitelji imati priliku sudjelovati u raznim aktivnostima, trčanju starim putevima, kajakingu u uvali i oko otoka, penjanju na jugo-zapadnim stijenama te slackline-u odnosno hodanju po špagi.

– Ideja je zaživjela prije nešto više od godinu dana i nadamo se da ćemo ostvariti sve ono kako smo i zamislili s kvalitetom kako i planiramo. Imali smo već tri trail utrke i tu se otok pokazao kao idealna outdoor destinacija i to je smjer u kojem želimo ići – kazala je na današnjoj konferenciji za medije Katarina Gregov, predstavnica Turističke zajednice Zlarin.

Cilj festivala je promovirati Zlarin sa svim ljepotama stoljetnih suhozida, škrapa, šumskih i poljskih puteva i iskoristiti sve otočne kapacitete kroz aktivni turizam te poticati njegov razvoj u predsezonsko i postsezonsko doba.

– Sam program je planiran kako bi obuhvatio sve dobne skupine te da za sve posjetitelje bude ponešto, bilo da je riječ o djeci ili starijima. Djeci će biti predstavljen ‘spelo-poligon’ koji će biti manje zahtijevan i do sad se za njih pokazao jako interesantan. Trail utrka od 15 kilometara predviđena je za ambiciozne te pet kilometara, za one malo manje ambiciozne. Za najambicioznije, bit će kajak utkra oko cijelog otoka – otkrio je Mladen Hanzir, predstavnik turističke agencije Peak and Paddle.

Osim raznih aktivnosti, posjetiteljima će na raspolaganju biti i stijena ‘Poturićini kruzi’, smještena na drugoj strani otoka, a do koje će se ići pješke te će do nje biti montirana staza kroz koju će grupu najhrabrijih voditi volonteri. Inače, penjalište će biti slobodno za korištenje tijekom cijele godine.

Također, onaj tko sudjeluje odnosno tko je prijavljen za određenu aktivnost, moći će se okušati i u nekoj drugoj od ponuđenih.

– Kako je Zlarin je postao otok bez jednokratne plastike, to se odnosi i na predstojeći festival pa organizatori pozivaju sudionike da sa sobom ponesu vlastite, višekratne boce za osvježavajuće napitke.

Kotizacija za sudjelovanje uključuje i majicu kratkih rukava te ručak, a za djecu će cijene biti simbolične. Prijaviti se možete OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: