Novi EU projekt u Šibeniku: Uz pomoć konja djeca s poteškoćama u razvoju razvit će samopouzdanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Na leđima konja’ naziv je projekta koji provodi konjički klub Kolan, odnosno Udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja, trajat će tri godine, a predstavljen je danas u šibenskoj Gradskoj knjižnici. Cilj projekta je osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama, uz pomoć aktivnosti na konju, pospješiti osjetilna opažanja, tjelesnu svijest, motoričke sposobnosti i povećati socijalnu uključenost.

Grad Šibenik i Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac su partneri, a Europski socijalni fond i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sudjeluju u financiranju projekta. Vrijednost projekta je gotovo 1,5 milijuna kuna.

– Projekt je zanimljiv po tome što uključuje djecu s poteškoćama, a naglasak je na šport uz konja. Djeca će s nama naučiti jahati i timariti konja, tako da smo dosta ponosni. Očekujemo najmanje 20 djece – kazala je Suzana Živković, predsjednica udruge.

Inače, udruga je osnovana 2012. godine, a trenutno je uključeno 48 članova među kojima su rekreativni jahači i djeca bez teškoća. Osim rekreativnog jahanja, udruga organizira proslave rođendana, izlete za vrtiće i škole te vožnju kočijom. Na imanju je 12 konja od kojih su četiri namijenjena za terapiju.

(FOTO: Arhiva)


Pratite nas i na društvenim mrežama: