Peterostruki dobitnik Porina

Zvjezdan Ružić na Baroneu će u subotu predstaviti svoj najnoviji projekt ‘Pianotron’

Šarolika se publika očekuje na koncertu 25. srpnja, kada će na Tvrđavi Barone svoj najnoviji projekt ‘Pianotron’ predstaviti Zvjezdan Ružić, hrvatski pijanist nove generacije. Radi se o spoju akustičnog i elektronskog zvuka, koncertnog klavira i Mellotrona, klasičnog zvuka i modernog pristupa, jednostavnosti glazbe i kompleksnosti izvedbe. S desnom rukom na klaviru, a lijevom na sintisajzeru kojeg su proslavili Beatlesi, Ružić stvara skladbe inspirirane hrvatskom kulturom i krajolicima, opisujući vlastiti doživljaj svijeta koji ga je oblikovao u umjetnika koji je danas.

Peterostruki dobitnik Porina iza sebe ima tri autorska albuma, od kojih su The Knightingale Cabaret i Elfin Farewell nagrađeni Porinom za najbolju jazz skladbu, dok je njegov treći autorski album, koji je prvu službenu promociju doživio u Šangaju – osvojio čak dva Porina: za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu. Ipak, sam Ružić upravo ‘Pianotron’ opisuje kao najveći izazov u životu, a reakcije publike na dosadašnjim nastupima dokazuju kako je uspješno savladan.

Image may contain: 1 person, sitting, tree, outdoor, text, water and nature

Sve detalje o ulaznicma pronađite ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.