Oglasi za slobodna radna mjesta

Uvjete rada u Impol-TLM-u otkriva mladi inženjer koji je iz Ploča zbog posla preselio u Šibenik

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Impol-TLM, tvrtka koja u Šibeniku posluje uspješno pet godina i gdje trenutačno radi 430 radnika kontinuirano zapošljava stručne kadrove s mogućnošću napretka, pa je tako u ovom trenutku aktivno nekoliko oglasa za slobodna radna mjesta. Traže inženjera sigurnosti na radu, elektrotehnike, a traže se i metalurški radnici. Slobodno je i radno mjesto unutar službe održavanja dizalica za što se traži elektro održavatelj. Svi oglasi su objavljeni na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a pored toga Impol-TLM-u mogu se javiti inženjeri srojarstva, metalurgije, kemije i kemijskog inženjerstva.

Putem WEB stranice društva Impol-TLM uvijek je moguće dostaviti otvorenu molbu i životopis.

Jedan od mladih procesnih inženjera Marin Vukosav zbog odličnih uvjeta u poduzeću iz Ploča se doselio u Šibenik. U Pločama je završio osnovnu i srednju školu, a nakon toga  u Splitu je završio. studij industrijskog inženjerstva na FESB-u. Kad je diplomirao Marin je počeo raditi u automobilskoj industriji na poslovima inženjera za precizna mjerenja. Radio je dvije godine i tako stekao nova znanja, iskustvo i vještine koje su mi bile potrebne za napredak i razvoj, priča mladi inženjer.

– Nakon dvije godine rada na istim poslovima u Splitu, zaželio sam se novih znanja, iskustva, mogućnosti za napredovanje. S obzirom da sam mlad, željan sam proširiti opseg znanja što više, a o Impol-TLM-u sam čuo sve najbolje, te mi se činilo kao odlična prilika za steći veliku količinu znanja s obzirom na opseg poslova i način rada.

Kako je izgledao postupak zapošljavanja?

– Poslao sam otvorenu zamolbu za posao budući da sam nakon pregledavanja interneta uvidio da bi Impol-TLM mogla biti dobra firma za zaposlenje. Par dana nakon, dobio sam poziv iz kadrovske službe tvrtke te su me pozvali na testiranje i intervju jer sam im se učinio kao dobar kandidat. Nakon obavljenog testiranja iz par područja te intervjua, u vrlo kratkom roku sam dobio ponudu za posao koju sam i prihvatio budući da su mi se svidjele ideje i planovi koji su postavljeni pred mene.

Jeli odluka o preseljenju bila teška?

– Nakon što su me kontaktirali iz kadrovske službe Impol-TLM-a s ponudom za zasnivanje radnog odnosa, lako sam se odlučio za preseljenje budući da sam rodom iz Ploča, nakon srednje škole sam pet godina studirao u Splitu, a odmah nakon toga još dvije godine radio u Solinu, tako da mi sam čin preseljenja nije bio problem. U Šibeniku sam stan našao veoma lako, te sam jako zadovoljan životom ovdje.

 Kakvi su radni uvjeti u Impol-TLM-u?

– Uvjeti rada su dobri, jako sam zadovoljan s primanjima, plaća se isplaćuje redovno, kako je propisano Kolektivnim ugovorom, što je nama u Impol-TLM-u sasvim normalno, a svjedoci smo da nažalost velik broj radnika nema takvu sreću, već im isplate kasne i po nekoliko mjeseci.

Što točno radite?

– Zaposlen sam na radnom mjestu Procesnog inženjera u Hladnoj valjaonici koja je jedan od četiri proizvodna procesa unutar Impol-TLM-a. Moji radni zadaci su praćenje i nadzor proizvoda u Hladnoj valjaonici; izrada uputa za rad za sve strojeve koje koristimo, rješavanje eventualnih nesukladnosti koje se mogu pojaviti u radu te donošenje korektivnih radnji za uklanjanje eventualnih nedostatka. Posao mi je dosta kompleksan, ali je jako interesantan upravo zbog složenosti. Najviše mi se sviđa mogućnost učenja svaki dan.

Što vam se sviđa u Impol-TLM?

– Od proizvodnje mi se sviđa što svaki naš proizvod ide kroz više procesa, dakle u sve proizvodne procese, čime se nudi puno novih znanja, a to posao čini zanimljivim. Posao nije suhoparan već izazovan i svaki dan nudi nešto novo što mi predstavlja zadovoljstvo. Također, jako mi se sviđa što sam dobio priliku za napretkom te su mi poslodavci nakon par mjeseci zaposlenja ponudili ugovor za bolje radno mjesto, čime su pokazali da računaju na mlade željne učenja, a takav oblik priznanja je najbolja motivacija za rad.

Biste li preporučili Impol-TLM svojim prijateljima i poznanicima?

– Svakako, budući da sam u ovih šest mjeseci od kada sam zaposlen puno naučio, ušao u sustav rada te uvidio velike mogućnosti za napredak, kako vlastiti, tako i tvrtke.

Planovi za budućnost?

Trenutno sam fokusiran na učenje i napredak u Impol-TLM-u, za sada sam zadovoljan svime što mi poslodavca nudi, te se nadam da će budućnost donijeti rast i razvoj tvrtke, a i mene osobno.


Pratite nas i na društvenim mrežama: