Počela nova pedagoška godina

U šibenskim vrtićima 1.629 djece: ‘Sigurno djetinjstvo danas je u fokusu više nego ikada’

Ilustracija/Arhiva

Nova pedagoška godina za 1.629 djece u dječjim vrtićima na području grada Šibenika započela je danas u novim uvjetima i mjerama sukladno uputama koje su izdali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

– Svoj djeci, njihovim roditeljima i vrijednim odgojiteljicama i odgojiteljima šibenskih vrtića želim sretan i uspješan početak nove pedagoške godine. Nalazimo se u izazovnim vremenima, ali vjerujem kako zajedničkim snagama te, prije svega, odgovornošću svakog od nas možemo prebroditi ovu situaciju. Sigurno i razigrano djetinjstvo naših najmlađih danas je u fokusu više nego ikada – kazao je tom prigodom gradonačelnik Željko Burić te najavio daljnja ulaganja Grada Šibenika u objekte predškolske infrastrukture.

Podsjetimo, Grad Šibenik u ovoj godini realizirao je projekte energetske obnove tri gradska vrtića – Građa, Šibenski tići i Vidici, a u tijeku je postupak javne nabave za izvođača radova na izgradnji novog dječjeg vrtića Ljubica u gradskoj četvrti Crnica. Bit će to centralni dječji vrtić za ustanovu ‘Smilje’ s obzirom na to da će se u njemu nalaziti i centralna kuhinja, centralna praonica, centralni arhiv te stručne službe, a moći će primiti preko 80 djece.

– Tijekom prošle pedagoške godine Grad Šibenik podignuo je visinu iznosa sufinanciranja 645 djece upisane u privatne i vjerske vrtiće sa dosadašnjih 700 na 900 kuna mjesečno po djetetu. Također, proteklog tjedna u Gradskoj upravi održan je sastanak s predstavnicima svih vrtića na području grada Šibenika na kojem je istaknuta spremnost svih ustanova za rad i prihvat djece u novim okolnostima – prisjećaju iz šibenske gradske uprave.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.